Pel·lícula 'Setze trenta-dos'

Curtmetratge de Lambert Botey Prat, realitzat el 1971

+
Fotogrames de la pel·lícula 'Setze trenta-dos', 1971 / Fons Cineclub de l'Associació Cultural / AMGr

Document seleccionat amb motiu del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, celebrat el 27 d'octubre. Per commemorar aquesta jornada, entre altres activitats, l'Arxiu Municipal de Granollers ha presentat aquest curtmetratge al Centre Cultural, el 30 d'octubre, dins la programació del Cineclub de l'Associació Cultural.

Ara, podeu veure aquesta pel·lícula en aquest web

Setze trenta-dos és un film de ficció de Lambert Botey Prat realitzat i produït per Elan Diert Cooperativa de Films, l'any 1971. L'original és filmat en 8 mm.

El 17 de març de 2014, Lambert Botey en va fer donació a l'Ajuntament de Granollers. El novembre del mateix any, es va digitalitzar per preservar-lo i facilitar-ne la difusió.

Aquest va ser el primer film de la productora Elan Diert Cooperativa de Films, que, al voltant dels anys setanta, va produir força pel·lícules. Els membres d’aquesta cooperativa n’eren també del Cineclub de l’Associació Cultural de Granollers. Animats, no tan sols van veure i comentar pel·lícules, sinó que van decidir filmar-les.

Aquest curtmetratge comença a l’interior d’una casa de pagès, on una dona fulleja l’àlbum de fotos del seu casament. A la ment, li venen dolços records: el casament, el viatge de noces en tren, la tornada a casa amb el seu marit i, finalment, quan el seu home se'n va anar a la guerra...

El film forma part del Fons Cineclub de l'Associació Cultural de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr). Amb aquesta, ja en són 13 les pel·lícules que formen part d'aquest fons i que complementen el total de 100 films en suport pel·lícula de 8,16 mm i Súper 8 dels fons documentals de l'AMGr, com a part del patrimoni audiovisual de la ciutat.

Per a més informació, us podeu adreçar a l'Arxiu Municipal de Granollers, al c. de Sant Josep, 7, a/e: arxiu@ajuntament.granollers.cat. A més, també podeu veure altres pel·lícules de l'AMGr en aquest web i al canal de Youtube.