Fotografia: vista panoràmica del Parc de l'Estació, anys 40

Imatge del primer parc urbà de la ciutat, obert al públic ara fa 120 anys

+
El Parc de l'Estació, anys 40. Fotografia i fons Joan Font / Arxiu Municipal de Granollers

Aquest mes de juliol, us presentem un document del Parc de l'Estació, coincidint amb l'aniversari de la seva obertura al públic, el juliol de 1896. Es tracta d'una fotografia del Fons Joan Font de l'Arxiu Municipal de Granollers. És una imatge en blanc i negre, de 6x9 cm, amb l'Hospital Asil al fons.

El Parc de l'Estació de Granollers ocupava l'espai de l'actual plaça de Josep Barangé i de l'edifici de Telefònica i arribava fins al carrer d'Agustí Vinyamata, davant del Casino. Estava format per un passeig d'arbres, una esplanada de plataners, uns jardins i un viver d'arbres. El passeig enllaçava el carrer de Marià Maspons amb la façana posterior d'arcades de l'antiga estació de tren. L'any 1935, van construir-hi la balustrada de pedra que envoltava el jardí i una escalinata que el comunicava amb l'esplanada de plataners.

Aquest parc, fet per la companyia ferroviària, va existir fins al 1964, quan s'hi van talar els plataners.

Més informació i imatges: full de sala i vídeo de fotos de l'exposició L'antiga estació i el tren (2014), de l'Arxiu Municipal de Granollers. A l'Arxiu Fotogràfic, també podeu consultar més fotos d'aquest parc i d'altres èpoques, així com fotografies d'altres temes.

Per consultar imatges que no són en aquest portal o per demanar-ne amb més resolució, cal concertar cita prèvia, per telèfon o per correu electrònic, amb Carme Pérez (tel. 93 861 19 08, a/e: arxiufotografic@ajuntament.granollers.cat).