Llibre mostrari de teixits de la fàbrica Roca Umbert, 1912

Diverses generacions de granollerins i granollerines van treballar en aquesta fàbrica emblemàtica

+
Llibre-mostrari de teixits de l'antiga fàbrica tèxtil Roca Umbert

Us presentem aquest llibre-mostrari dins de les activitats de la Setmana Internacional dels Arxius 2021, que aquest any pren el lema "Empoderar els arxius". 

És un document representatiu de l’activitat tèxtil d’aquesta fàbrica emblemàtica de la ciutat, on van treballar diferents generacions de granollerins i granollerines.

Forma part del Fons Roca Umbert de l’Arxiu Municipal de Granollers on hi ha la documentació produïda i rebuda per Roca Umbert, S.A., empresa del sector tèxtil que va iniciar Josep Umbert Ventura l'any 1880, quan va instal·lar la fàbrica a Granollers. Aquest fons conté documentació de la gestió i de l'administració de l'empresa, que va esdevenir una de les fàbriques tèxtils més importants de Granollers, en actiu fins al 1991.

S’ha extret de la secció 6. Col·lecció de mostraris, subsecció 6.1. Mostraris de Roca Umbert.

El document és un llibre de 44 x 34 cm i 7 pàgines. Hi ha diferents mostres enganxades i tenen un número de referència.

S'ha inclós una pàgina d'aquest llibre en el vídeo "L'Arxiu és ple de Vides", mostra audiovisual que ha preparat l’AMGr amb motiu de la Setmana Internacional dels Arxius.

Podeu mirar aquí el vídeo de la Diputació, emmarcat en la Setmana Internacional dels Arxius, "Arxius i industrialització: Fàbriques de creació i serveis",  sobre els nous usos culturals de la fàbrica Roca Umbert i el seu fons documental.  

 

Per consultar la documentació o per més informació, adreceu-vos a l'Arxiu Municipal,

al tel. 93 842 67 37 o al correu electrònic a:arxiu@granollers.cat.