Llibre d’òbits de l’hospital de la vila de Granollers, 1693-1841

Recull les defuncions ocorregudes a l'Hospital de Sant Domènec, situat a l'actual Sala Francesc Tarafa i origen de l'Hospital General de Granollers

+
Portada del Llibre d’òbits de l’hospital de la vila de Granollers, 1693-1841

El dia 25 de juliol es compleixen cent anys de la inauguració de l’edifici històric de l’Hospital General de Granollers (HGG). Coincidint amb l'efemèride, presentem com a Document del Mes el Llibre de Obits dels Diffuns q. Morithen en lo Ospital de la Vila de Granollers (1693-1841) pertanyent al Fons Fundació Privada Hospital Asil de Granollers cedit a l'AMGr fa un any. 

En aquest llibre hi consten les defuncions ocorregudes a l'Hospital de Sant Domènec per a pobres, pelegrins i malalts, situat al carrer de Corró, a l'actual Sala Francesc Tarafa. L’any 1844 l'hospital es va traslladar al convent dels Caputxins (a l'actual c. d'Agustí Vinyamata), un cop produïda la desamortització i després de ser concedit a favor de l’Ajuntament de Granollers. A inicis del s. XX va quedar petit i es va iniciar una campanya, encapçalada per Francesc Ribas, per construir un nou hospital -actual HGG- al peu de la carretera de Cardedeu que es va inaugurar el 25 de juliol de 1923.  

El document forma part de la secció 6·Pacients, subsecció 6·1 Registres de pacients del Fons Fundació Privada Hospital Asil de Granollers de l'Arxiu Municipal de Granollers, que conté llibres de registre d’entrades i sortides de pacients, fulls de registre i estadístiques d'ingrés.

En el llibre hi ha anotades les dades del difunt o difunta i, en alguns casos, la causa de la mort.

El llibre fa 30,5 x 22,5 cm i té tapes de pergamí, fulls de paper i tanca de cordill. 

Podeu consultar el llibre online a l'Arxiu Digital a l'apartat de documents d'Arxiu dins el Fons Fundació privada Hospital Asil de Granollers.