L’Esbart de Dansaires de l’Orfeó Granollerí al pati del Centre Catòlic, 1931

Una imatge històrica d'una entitat, l'Esbart Dansaire, amb més de 90 anys de trajectòria

+
L'Esbart de Dansaires al pati del Centre Catòlic, 1931 / Autor desconegut / Fons Esbart Dansaire de Granollers / AMGr

La fotografia correspon al moment de començar la ballada dels Pastorets, al pati del Centre Catòlic, que estava situat a la plaça de l'Església. Els nois i noies formaven part de l’Orfeó Granollerí i del Foment de la Sardana. L’any 1932 va néixer l’Esbart de Dansaires Granollerí del Foment de la Sardana, precedent de l'actual Esbart Dansaire de Granollers.

Els balladors i balladores que hi apareixen són Rosa Costa, Antoni Brustenga, Maria Cladellas, Josep Gutinell, Assumpció Ulldemolins, Joan Carbonell, Maria Carbonell, Lluís Pujol, Joana Vallverdú, Joaquim Regàs, Marina Costa, Pere Riera i Anna Duran. La foto, donada per un particular, forma part del Fons Esbart Dansaire de Granollers i és d’autor desconegut.

El 18 de gener l’Esbart Dansaire, amb més de 90 anys d'història, ha fet cessió del seu fons documental a l’Arxiu Municipal.

Podeu consultar la pàgina web del Fons l'Esbart Dansaire amb accés als catàlegs web dels documents del fons.

La imatge d'aquest document del mes la podeu consultar i descarregar al portal web de l’Arxiu d’Imatges, a més podeu veure moltes altres imatges de l'Esbart Dansaire a apartat "Fotografies/Fons Associacions i Fundacions/ Fons Esbart Dansaire de Granollers". Allà trobareu la descripció de les fotografies i altres dades relacionades.