Fulletó informatiu del Palau d’Esports, amb motiu de la inauguració del Pavelló Olímpic de Granollers, subseu d'handbol de Barcelona'92

Document editat el febrer de 1992 per l'Ajuntament de Granollers i l'oficina de la subseu olímpica

+

L’Arxiu Municipal presenta aquest document, ja que el dia 23 de juliol fa 30 anys de la inauguració del Palau d'Esports, un equipament emblemàtic per a la ciutat, obra de l'arquitecte Pep Bonet.

És un fulletó informatiu de 21 x 21 cm, amb fotografies, dades, plànols de situació i dades tècniques de la construcció, com són la superfície total (26.500 m2), distribuïda en un edifici principal, un pavelló auxiliar i un espai poliesportiu. Amb una capacitat per a 5.685 espectadors, l'equipament permet usos múltiples, tant esportius, com culturals i socials.

Si fa 29 anys el Palau d'Esports acollia els partits d'handbol com a subseu olímpica dels Jocs de Barcelona'92, aquest mes de desembre acollirà la celebració del Mundial femení d’handbol, amb motiu del qual se n'ha renovat el paviment i s’han instal·lat grades retràctils per apropar el públic a la pista. Aquest equipament municipal també és l'escenari habitual del Concurs de Rajolers de la Festa Major, és col·legi electoral quan hi ha eleccions i des del juny és punt massiu de vacunació de la Covid-19.

El document forma part de la secció 3·Actes protocol·laris i relacions externes, subsecció 3·4 Actes protocol·laris i sèrie documental Actes institucionals del Fons Ajuntament de Granollers de l'Arxiu Municipal de Granollers, que conté la documentació que resulta d’organitzar i conduir la presència institucional en els diversos actes que es fan al municipi.

 L'any 2016 l'Arxiu presentava una exposició amb motiu de la transformació urbanística que va comportar la construcció del Palau d'Esports; la podeu veure aquí