Granollers, Festa Major 1914

Amb motiu de la celebració, el 27 d'octubre, del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, volem presentar-vos com a document del mes una filmació. Es tracta d'un document audiovisual en format DVD, còpia d'una pel·lícula en suport nitrat del fons cinematogràfic de la Filmoteca de Catalunya.

+
Portada del DVD Granollers, Festa Major 1914 / AMGr - Arxiu d'Imatges

 

L'Ajuntament de Granollers l'any 2003 va finançar la preservació i la restauració d'aquest documental en suport nitrat, que forma part de la col·lecció de l'historiador del cinema Miquel Porter i Moix de l'Arxiu de la Filmoteca de Catalunya.

Es tracta d'un documental distribuït per la casa francesa Gaumont fet amb motiu de la celebració de la Festa Major de Granollers l'any 1914. En el documental es recullen diversos moments d'aquella festa: l'arribada de l'Orfeó Català a Granollers, la ballada de sardanes, la cercavila de gegants i capgrossos, el ball de deu a l'envelat, la col·locació de la primera pedra de l'Hospital i una cursa de ciclisme celebrada entre les Franqueses i Granollers.

A l'Arxiu Municipal de Granollers – Arxiu d'Imatges – tenim un petit fons fílmic, format per pel·lícules fetes tant en procediments analògics com digitals; en diversos suports i formats, com 8mm, super 8mm, 16mm, Beta, VHS, U-matic, DVD, etc...Fetes algunes d'elles per aficionats amateurs i d'altres per professionals.

Per més informació del document us presentem una fitxa descriptiva, basada en la Norma de Descripció Arxivística de Catalunya, NODAC.

Per a més informació, podeu trucar al tel. 93 861 19 08, o escriure un correu electrònic a: cperez@ajuntament.granollers.cat