Fullet "Homenatge a la senyoreta Antònia Roura", any 1976

Va ser un acte organitzat per les noies que havien assistit al cosidor de Roca Umbert, del qual Roura havia estat responsable

+
Part de l'anvers del fullet

Pel Dia Internacional de les Dones, presentem aquest document d’homenatge a Antònia Roura Barbany (Santa Eulàlia de Ronçana, 1908 - Granollers, 2003), dona incansable en les seves tasques socials nomenada fa 25 anys Filla Adoptiva de Granollers, «per la seva llarga i constant dedicació a les persones més desvalgudes i per la defensa dels valors ètics, morals i cívics d’aquesta ciutat», tal com recollia l’acord de Ple de l’any 1998.

El fullet es fa ressò d’un acte a la Fonda Europa per homenatjar-la organitzat per les antigues cosidores l’any 1976, quan ja s’havia jubilat del cosidor de la fàbrica Roca Umbert. Antònia Roura va col·laborar intensament amb la parròquia de Sant Esteve (catequesi, visita a malalts, el rober de Càritas, atenció a persones amb necessitats...) i un cop jubilada es va bolcar a la dedicació als altres, sobretot, en la cura i atenció de les persones grans. L’any 1978 va impulsar una primera residència d’àvies al c. Enginyers, amb el suport de la Fundació Adolfo Montañà, i tres anys més tard s’inaugurava al c. Nou la Residència Fundació Antònia Roura.

El document és de format A5, té un dibuix a l’anvers i el programa d’activitats al revers. Pertany a la Col·lecció d’impresos i cartells, dins les Col·leccions de l’Arxiu Municipal de Granollers.

 

Per commemorar també el 8M, l'Arxiu publica una mostra d'imatges en línia de granollerines que han deixat empremta. Fotografies de dones nascudes fa més de cent anys que ens han deixat un llegat en el camp social, cultural, educatiu, sanitari, religiós… que perdura fins als nostres dies. Podeu veure-les a a l'apartat de fotografies del portal de l’Arxiu d’Imatges, fent la cerca "Dones centenàries".