Fotografia de la Porxada: conseqüències del bombardeig, juny de 1938

Document seleccionat amb motiu de la commemoració del 78è aniversari de l'atac bèl·lic del 31 de maig a Granollers, durant la Guerra Civil

+
La Porxada bombardejada, 1938. Col·lecció Ajuntament de Granollers / AMGr

En aquesta imatge, del mes de juny de l'any 1938, es mostra la Porxada bombardejada. Es tracta d'una recent donació de Paco Cruz Corral, una fotografia d'autor desconegut, de 15 x 20 cm, amb bona qualitat, que ja forma part de la Col·lecció Ajuntament de Granollers de l'Arxiu Municipal de Granollers.

Al darrere, hi ha una descripció, en anglès, on s'explica: "(...) tot el que queda dels edificis de la petita i en un altre temps pintoresca ciutat de Granollers", com a resultat d'"una pluja sobtada de bombes altament explosives i incendiàries", que hi va deixar "200 persones mortes, 500 ferits", i que un "85% de les víctimes eren dones i infants".

La publicació d'aquest Document del mes forma part de la programació de l'Arxiu Municipal de Granollers pel Dia Internacional dels Arxiusvinculada a la commemoració del 78è aniversari del bombardeig del 31 de maig a Granollers.

 

Més imatges de la ciutat relacionades amb la Guerra Civil:

 

Per consultar imatges que no són al portal de l'Arxiu Fotogràfic o per demanar-ne amb més resolució, cal concertar cita prèvia, per telèfon (93 861 19 08) o per correu electrònic (arxiufotografic@ajuntament.granollers.cat), amb Carme Pérez.