Entrevista a Mercè Dantí Prat, amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Realitzada dins el projecte Les veus de la fàbrica. Roca Umbert Fàbrica de les Arts

+
Mercè Dantí Prat, durant l'entrevista, 2007 / Fons Orals / AMGr

Coincidint amb la commemoració del 8 de març, hem escollit una entrevista a una dona que va treballar tota la seva vida laboral a l'antiga fàbrica tèxtil Roca Umbert de Granollers, com moltes dones de la ciutat. Es tracta d'un document de la Secció de Fonts Orals de l'Arxiu Municipal de Granollers. És una de les 89 entrevistes realitzades, entre els anys 2006 i 2010, a extreballadors i extreballadores de Roca Umbert, dins el projecte Les veus de la fàbrica. Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

Us presentem l'entrevista a Mercè Dantí Prat (Granollers, 1916-2012), qui hi va treballar com a teixidora durant 44 anys, entre 1930 i 1974. Aquesta entrevista, dirigida per Alfredo Cela Rodríguez, es va fer l'any 2007, quan aquesta granollerina tenia 91 anys. Té format audiovisual i una durada de 51 minuts, durant els quals, Mercè Dantí explica que va començar a treballar amb 14 anys d'edat, que sempre havia fet de teixidora i que havia arribat a portar 16 telers. A més, descriu com era la fàbrica, la feina, l'horari i la conciliació familiar, amb els serveis que oferia la fàbrica, com la Casa Cuna.

Per consultar aquesta entrevista o per a més informació, adreceu-vos a l'Arxiu Municipal de Granollers, al c. de Sant Josep, 7. També podeu enviar-nos un correu electrònic, a arxiu@ajuntament.granollers.cat.