Encàrrec de la construcció de la Porxada

Document de l'any 1586

+
Detall de l'encàrrec de la construcció de la Porxada, 10 de novembre de 1586 / Fons Ajuntament de Granollers / AMGr

Amb motiu dels 430 anys de la construcció de la Porxada, aquest mes de juliol us mostrem l'encàrrec d'aquesta edificació, la més emblemàtica de la ciutat. En concret, l'encàrrec del batlle i consellers de la Universitat de Granollers -com, aleshores, s'anomenava l'Ajuntament- al mestre de cases Bartomeu Brufalt, ciutadà de Barcelona, per fer aquesta construcció a la plaça major de la vila.

Podeu veure el documentvinculat a l'actual exposició fotogràfica de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr): "La Porxada, 430 anys".

Aquest encàrrec, dins del Llibre d'àpoques i actes de la Universitat, del 18 d'octubre de 1581 a l'1 d'abril de 1588, del Fons Ajuntament de Granollers de l'AMGr, forma part de la sèrie 469. Règim econòmic de la Universitat, dins la secció Administració General. En aquesta sèrie, s'aplega la documentació econòmica generada per la Universitat de Granollers, que conté pagaments fets o rebuts per la institució i instruments notarials derivats dels seus negocis amb particulars.

Per consultar-ne la documentació i per a més informació, adreceu-vos a l'Arxiu Municipal de Granollers, al c. de Sant Josep, 7 (tel. 93 842 67 37, a/e: arxiu@ajuntament.granollers.cat).