Element de difusió de l’exposició "Barcelona’92 amb Granollers", 1991

El Document del Mes de juliol es fa ressò del 30 aniversari de la celebració dels Jocs de Barcelona'92, que van tenir Granollers com a subseu de l'handbol

+
Fragment del document del mes, on es veu el disseny de Javier Mariscal que va fer per la Subseu Olímpica de Granollers

Aquest document que us presentem és una mostra de la documentació generada amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona ara fa justament 30 anys, del 25 de juliol al 9 d'agost de 1992, que van tenir Granollers com a subseu olímpica de l'handbol.

Concretament, és un fullet que anuncia l'exposició "Barcelona'92 amb Granollers. Amics per sempre" feta entre el 18 i el 21 d'abril de l'any 1991, un any abans dels Jocs, a la pl. Barangé. Es tracta d'un flyer de 21 x 10,5 cm de dues cares que forma part de l’expedient elaborat amb relació a aquesta exposició. Mostra la imatge de la mascota creada per Javier Mariscal, Cobi, amb la pilota d'handbol i la Porxada. A la part de darrere hi ha la invitació de l'alcalde d'aleshores, Josep Pujadas.

Es tracta d’una exposició itinerant que es va presentar a les 12 ciutats de Catalunya que van ser subseu olímpica. Inaugurada el 17 d’abril de 1991 per Pujadas i Pere Miró, director general de l’Àrea de Esports del COOB’92, era una rèplica a escala de l’Estadi Olímpic de Montjuïc de 250 metres quadrats de superfície, on es podien veure vídeos del projecte olímpic, les activitats de l'Olimpíada Cultural i dels IX Jocs Paralímpics, i un apartat dedicat a les obres del Palau d’Esports de Granollers. A més, es van organitzar diverses activitats paral·leles, com la presentació d’esportistes participants als Jocs, jugadors d'handbol, un homenatge a esportistes paralímpics i la presentació de la publicació Granollers, Subseu Olímpica, de Josep Homs. La mostra va rebre la visita de 14.000 persones al llarg dels 4 dies que va estar instal·lada. 

El document forma part de la secció 18·Esports, subsecció 18·4Subseu Olímpica 1992 del Fons Ajuntament de Granollers de l'Arxiu Municipal de Granollers, que conté la documentació al voltant dels actes que es van programar i fer a Granollers com a subseu dels Jocs Olímpics de l’any 1992.

Per a més informació, adreceu-vos a l’Arxiu Municipal a: arxiu@granollers.cat