Crida per reclamar l'amnistia durant la Transició

Escrit reivindicatiu del Fons Salvador Casanova

+
Document de la crida per a la trobada reivindicativa de l'Amnistia Política Total / Fons Salvador Casanova / AMGr

Amb aquest full, es convoca a la primera trobada comarcal per coordinar la campanya popular per l'amnistia total, amb l'objectiu d'aconseguir l'aprovació de la Llei d'amnistia política total. La trobada s'anuncia per a un dimecres a les 9 del vespre i a la plaça de l'Església de Granollers. Hi manca el dia, el mes i l'any, però, segons els fets històrics, podem aproximar la datació del document entre el maig i l'octubre de 1977. El 30 de juliol de 1976 es va aprovar la Llei d'amnistia parcial. Aquesta llei va resultar insuficient per a molta gent i, el maig de 1977, van començar diverses mobilitzacions socials per reclamar l'amnistia política total, per als presos polítics. Finalment, l'aprovació de la llei es va fer el 15 d'octubre de 1977. Moltes de les manifestacions i reivindicacions populars de la Transició s'encapçalaven amb el crit de “Llibertat, amnistia i Estatut d'autonomia”, marcant el rumb polític en finalitzar la dictadura franquista.

Hem seleccionat aquest document amb motiu de l'exposició de fotografies de l'Arxiu Municipal Granollers en la Transició, que es podrà visitar del 14 de setembre al 27 de novembre a l'Ajuntament (pl. de la Porxada, 6, planta baixa). Aquest full forma part del Fons Salvador Casanova, activista de la democràcia i l'alliberament nacional català, sobretot, per mitjà de l'Assemblea de Catalunya, la Marxa de la Llibertat i diferents formacions polítiques com el Front Nacional de Catalunya, el Partit Socialista d'Alliberament Nacional i la Candidatura d'Unitat Popular pel Socialisme. El seu fons és una mostra de les reivindicacions polítiques i socials per les quals va lluitar.

Per consultar aquest document o per a més informació, adreceu-vos a l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr), al c. de Sant Josep, 7. També podeu enviar un correu electrònic a arxiu@ajuntament.granollers.cat.