Correspondència per la realització del castell de focs de la Festa Major

Documentació de fa 100 anys

+

Aquest mes d'agost, amb motiu de la celebració de la Festa Major de Blancs i Blaus, us mostrem documents de l'encàrrec de l'Ajuntament de Granollers per fer un castell de focs de la festa grossa de la ciutat. En concret, de l'encàrrec a l'empresa «El Relámpago» de Barcelona, l'any 1917.

Es tracta de dues cartes de Ramon Saura, com a representant d'aquesta empresa, adreçades al secretari de l'Ajuntament, l'agost d'aquell any.

En la primera, mostra conformitat en l'acceptació del programa presentat, en el qual se'n detalla el material pirotècnic i el pressupot total. A més, proposa realitzar el castell de focs prop de la carretera del Masnou.

 Per veure el programa (20 pàgines), cliqueu a la imatge següent:

 

        En la segona carta, escrita 7 dies més tard, Ramon Saura  demana al secretari de l'Ajuntament confirmació per fer els  focs artificials el dia 3 de setembre de 1917.

         Aquesta documentació forma part del Fons Ajuntament  de  Granollers de l'Arxiu Municipal de Granollers  (AMGr),  dins la  sèrie 394. Festa Major, a la secció 17.1.1.Tradicions i Festes. Amb aquesta sèrie, l'AMGr conserva la documentació relativa  a  l'organització i al desenvolupament de la Festa Major. 

         El document més antic d'aquesta sèrie, on s'apleguen més de 1.100  documents, és de l'any 1885.

         Per consultar aquesta documentació i per a més  informació,  adreceu-vos a l'Arxiu Municipal de  Granollers, al  carrer de Sant Josep, 7 (tel. 93 842 67 37,  a/e:  arxiu@ajuntament.granollers.cat).

 Per llegir les 2 cartes, cliqueu a la imatge següent: