Carta enviada a l'Ajuntament sol·licitant informació sobre el Ball de gitanes

Document del 15 de febrer de 1912, que fa referència a la celebració del carnaval a Granollers

+
Carta de Federico Ballell Maymí, 15 de febrer 1912. Fons Ajuntament de Granollers / AMGr

Carta de Federico Ballell Maymí, de Barcelona, enginyer i corresponsal gràfic de diversos diaris de Catalunya i Espanya, adreçada al secretari de l'Ajuntament de Granollers. En aquesta carta, sol·licita informació del dia i l'hora del Ball de gitanes o altres balls del carnaval, per fer-ne alguna fotografia, per a la publicació Mundo Gráfico, de Madrid.

Aquesta carta de fa més d'un segle, que fa referència a un ball d'arrelada tradició al Vallès, forma part de la sèrie 190. Correspondència, del Fons Ajuntament de Granollers de l'Arxiu Municipal de Granollers. En aquesta sèrie, hi ha totes les cartes rebudes a l'Ajuntament de Granollers i, en algun cas, les cartes enviades, de 1838 a 1979.

La descripció de la correspondència de 1912 és el resultat de l'activitat del Taller de descripció de correspondència de l'Arxiu, del grup de voluntariat que cada dijous, de 17 a 18.30 hores, ajuda a descriure correspondència antiga de l'Ajuntament. A l'actualitat, cartes dels anys 30.

A l'Arxiu d'Imatges, disposem de fotografies del Ball de gitanes de principis del segle passat, com la imatge que acompanya aquest Document del mes.

Per consultar aquesta carta o per a més informació, adreceu-vos a l'Arxiu Municipal de Granollers, al c. de Sant Josep, 7. També podeu enviar un correu electrònic a arxiu@ajuntament.granollers.cat.