Carta de l'Agrupación Local Mujeres Libres

Adreçada al president del Consell Municipal de Granollers el 7 de juny de 1938

+
La carta, de l'any 1938 / Fons Ajuntament de Granollers / AMGr

L'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) presenta aquest Document del mes dins la programació amb motiu del Dia Internacional de les Dones (8 de març). Es tracta d'una carta, amb la qual es sol·liciten ajudes per al ressorgiment de Mujeres Libres, damnificada pel bombardeig. La sol·licitud es justifica explicant-hi els objectius de l'entitat: el servei a la societat i les tasques humanitàries.

 Aquest document és un exemple de la gran activitat i representa-  tivitat de les dones durant la Guerra Civil. La carta -que podeu llegir tot seguit- forma part de la sèrie 190. Correspondència, dins la secció Actes Protocol·laris i Relacions Externes, del Fons Ajuntament de Granollers de l'AMGr. En aquesta sèrie, s'apleguen les cartes i els comunicats rebuts per l'Alcaldia en relació amb altres departaments de l'Ajuntament però, sobretot, amb institucions, organismes d'altres administracions i entitats.

>(La foto, dels fons de l'AMGr, és la imatge de la programació local pel Dia Internacional de les Dones de 2018)<

Per consultar la documentació i per a més informació, adreceu-vos a l'Arxiu Municipal de Granollers, al c. de Sant Josep, 7 (tel. 93 842 67 37, a/e: arxiu@ajuntament.granollers.cat). A més, podeu consultar altres documents relacionats amb la correspondència d'aquells anys a l'Arxiu Digital i, més imatges a l'Arxiu Fotogràfic (podeu cercar-hi "dones", entre altres temes).

 

  Mostra de documentació de Mujeres Libres