Carta de comiat d’un condemnat a mort, juliol 1939

Joaquin Aguirre diu el darrer adeu a la seva dona, Paquita, i filles, Pepia i Mercedes. Elles mai van rebre aquesta carta

+

Aquest febrer el document del mes és una carta de comiat a la seva família d’una persona condemnada a mort acabada la Guerra Civil, el juliol de 1939. Joaquin Aguirre va escriure aquesta carta adreçada a la seva dona, Paquita Antonio Codony, i a les seves dues filles, Pepita i Mercedes, per acomiadar-se’n poc abans de morir. Datada a Barcelona el dia 9 de juliol, en Joaquin desitja salut a la seva “adorada esposa y hijas”, els diu que ha arribat el seu darrer moment i els demana: “Podeis ir con la cabeza bien alta por morir inocente de todo lo que se me acumula”.

La carta va ser remesa a l’Ajuntament de Granollers el novembre de 1939 per l’Ajuntament de Mollet, que no va poder contactar amb la família. Així doncs, aquest comiat mai va arribar a les seves destinatàries.

El document el trobem dins la sèrie 190. Correspondència, del Fons Ajuntament de Granollers de l'Arxiu Municipal de Granollers. En aquesta sèrie, hi ha totes les cartes rebudes a l'Ajuntament de Granollers i, en algun cas, enviades, de 1838 a 1979.

Actualment hi ha disponible online el catàleg de la correspondència de rebuda a l'Ajuntament de Granollers el 1939, aixi com el catàleg de la correspondència de 1912 a 1916 a la pàgina web del Fons Ajuntament de Granollers.