Capbreu de Sant Miquel de la parròquia de Sant Esteve de Granollers

Document de 1579-1822

+
El capbreu, del Fons Família Altimira Cladellas, 1579-1822 / Arxiu Municipal de Granollers

Aquest mes d'octubre, amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2018, us presentem un document de la donació dels germans Altimira Cladellas, de Palou. Una recent incorporació, doncs, als Fons patrimonials de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr).

Es tracta d'un capbreu, en el qual es fa referència al reconeixement de drets a favor del beneficiari (mossèn), que gaudia de les rendes del benefici de Sant Miquel de la parròquia de Sant Esteve de Granollers (el benefici és un petit patrimoni que estava reservat als clergues d’una família). Precisament, els documents d'aquest benefici són els més antics del nou Fons Família Altimira Cladellas de l'AMGr (1209-1983).

Quant a l’estat de conservació, hem de dir que hi falten les cobertes i que està degradat i tacat per l’ús. 

 

  Podeu veure amb detall aquest document clicant la imatge següent:


Per consultar la documentació, adreceu-vos a l'Arxiu Municipal de Granollers (c. de Sant Josep, 7,  tel. 93 842 67 37, a/e: arxiu@ajuntament.granollers.cat). També us recordem que, precisament, "Palou, temps enrere" és el tema de l'exposició fotogràfica de l'Arxiu que podeu visitar des del mes de setembre i fins a finals de novembre d'aquest any.

Més informació