«Proposta alternativa Festa Major Granollers. La festa dels Blancs i els Blaus», any 1983

El document feia un diagnòstic del que havia estat la Festa Major fins aleshores i proposava un revulsiu basat en una juguesca històrica

+
La proposta alternativa de festa major la signaven joves vinculats a l'AV Sota el Camí Ral i el Casal del Jove.

Enguany celebrem els 40 anys de la Festa Major de Blancs i Blaus i per això presentem el document: «Proposta alternativa de festa major». La idea neix a partir d’un grup de joves vinculats a l’Associació de Veïns Sota el Camí Ral i el Casal del Jove, que van elaborar una proposta que van presentar a la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, signada per Albert Soler, Carles Lax, Pepus Costa i Paco Cruz i altres.

El document recull la juguesca, el 1897, entre dos rajolers, en Rayo i en Maynou, i com els seus amics i partidaris (els Blancs, amb en Rayo, i els Blaus, amb en Maynou) van preparar la prova, consistent a veure qui feia més maons en una hora de treball. La proposta de festa major alternativa planteja els punts per posar-la en pràctica, el pressupost i els elements festius que calia recuperar.

El document forma part de la secció 17·Cultura i Joventut, subsecció 17·1 Dinamització sociocultural, sèrie 17·1·1 Tradicions i festes del Fons Ajuntament de Granollers de l'Arxiu Municipal de Granollers, que conté documents de la Festa Major, Nadal i Reis i Carnaval.

El document consta de 7 fulls mecanografiats.