Agenda

+
1 des. 2022 - 19:30h

Presentació de l’obra «Submergències» de Vicenç Viaplana

Categoria: Presentació

 • Museu de Granollers - Ciències Naturals

  • Adreça: C. Palaudàries, 102 - Jardí d'Antoni Jonch i Cuspinera
  • Telèfon: 93 870 96 51
  • Fax: 93 870 96 51
  • a/e: info@mcng.cat

  Horari: de dimarts a dissabte i festius, de 16 h a 19 h. Diumenge, d’11 h a 14 h

Submergències és una obra de gran format, 3 x 8 m, que Vicenç Viaplana va estar pintant a la 4a Planta del Museu de Granollers durant els mesos d’octubre a desembre del 2020.

L’obra, realitzada in situ, es va presentar al Museu de Granollers el març de 2021 acompanyada d’una producció audiovisual on va quedar documentat el procés de creació de l’obra, a càrrec de Frau. Recerques visuals, i d’una peça sonora original a cura de Ramon Solé.

L’obra és un quadríptic matèric i quasi monocrom, que ens interpel·la. És un gran mur visual on s’evidencia la desaparició de coses i processos d’alguna classe natural, l’extinció de bioespècies, són forces submergides que escapen de la raó i de la figuració.

És una peça amb la força personalíssima i vigent d’un artista plàstic, que conté diferents ritmes, traces, pàlpits, rastres, profunditats i veladures, opacitats i brillantors, les quals capturen la nostra atenció i ens endinsen en el llenguatge visual propi de l’art. Un llenguatge que es caracteritza pel seu codi obert d’interpretació. És el resultat de les hores de treball al museu, en un espai públic, que no és l’estudi on Viaplana acostuma a treballar, ni les mides de la peça són les habituals que acostuma a utilitzar.

Submergències forma part de la col·lecció d’art contemporani del Museu de Granollers a través de la seva compra, aquest any 2022. A partir de l’1 de desembre, aquesta peça monumental serà exposada de manera permanent al Museu de Ciències Naturals de Granollers, pel gaudi de la ciutadania de Granollers i de les persones visitants del museu.