Primer taller del curs 2019-20 del programa AFIS Pediàtric

La primera sessió es va fer el 17 d'octubre a l'escola Ferrer i Guàrdia

30 de Octubre 2019
+
Cartell informatiu del programa d'Afis pediàtric

El passat dijous 17 d’octubre es va fer, a l'escola Ferrer i Guàrdia, la primera sessió educativa del programa Afis Pediàtric 2019-20 («Cuida’t i belluga't»), que en aquesta cinquena edició acull a una vintena de nens i nenes participants i les seves famílies.  

Afis pediàtric és un programa municipal de promoció d'estils de vida saludable per a infants, de 6 a 12 anys, amb excés de pes. Combina l'activitat física en grup, l'educació nutricional i el reforç en la conducta individual i familiar. La durada del programa és de dos anys, temps necessari per ajudar a modificar els hàbits tan d'alimentació com d’activitat física.  

En aquest primer taller es van treballar, amb els pares i mares, els conceptes bàsics sobre alimentació, salut, infància i la problemàtica de l'obesitat. També es va incidir en els punts clau per adquirir un hàbits saludables d'alimentació i es van presentar les actualitzacions en consell alimentari. Paral·lelament, els nens i nenes van treballar el tema d'alimentació saludable d’una manera lúdica, amb dinàmiques participatives per definir que és per a ells i elles menjar sa, jocs d’informàtica sobre la classificació d’aliments i les seves funcions, freqüència de consum dels aliments, etc. La part final de la sessió es va fer conjuntament i les famílies i els nens i nenes van poder compartir els aprenentatges adquirits durant aquest primer taller d’Afis Pediàtric. 

Fins al mes de maig es faran tallers educatius mensuals per seguir treballant els hàbits alimentaris des d'una vessant positiva, els hàbits d'activitat física, la relació entre alimentació i autoestima, el menjar emocional o la publicitat enganyosa en l'alimentació, entre d'altres temes.

Per formar part d’aquest programa les famílies poden adreçar-se als serveis de pediatria o contactar directament amb el Servei de Salut Pública (c. Portalet núm 4, 3a planta. tel. 93 842 66 68- salutpublicaiconsum@granollers.cat ), tal i com s’indica al cartell informatiu del programa.