Marcos Gil, doble campió d’Europa als 200 i 400 lliures

Natació

27 de Juny 2016
+

Gran actuació del nedador del Club Natació Granollers, Marcos Gil, a la Mediterranean Cup, antiga Copa Comen infantil, que va tenir lloc els dies 25 i 26 de juny a Gzira (Malta). Gil va aconseguir pujar al podi europeu en totes les proves en les que va participar, emportant-se dues medalles d’or, dues de plata i una de bronze. 

Marcos Gil es va proclamar campió d’Europa, en les proves de 400 lliures, amb un temps de 3.55.80, i als 200 lliures amb unaregistre de 1.52.32, que va significar a més a més la millor marca catalana. També es va alçar com a subcampió d’Europa als 1.500 lliures amb un temps de 15.45.21, i als 4x200 lliures. La medalla de bronze europea va arribar amb els 4x100 lliures. 

Per al nedador del Club era la seva segona participació en una competició internacional. Es va estrenar l’estiu passat a la FOJE (Festival Olímpic de la Joventut Europea) a Tblisi (Georgia), però en aquella ocasió es va quedar lluny de la medalla. Ara, Gil ha tornat a picar la porta d’Europa de manera més que contundent, pujant a l’esglaó més alt del podi. 

Tres nedadors del Club, a punt per a l’Europeu Júnior 

Del 29 de juny al 4 de juliol, els tres nedadors del Club Natació Granollers convocats per la Real Federación Española de Natación (RFEN) per a disputar el Campionat d’Europa Júnior, participaran en la concentració prèvia de l’equip espanyol al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat. Es tracta dels nedadors Albert Escrits i Carla Seco, i la nedadora infantil que ha entrat a formar part de la selecció, Júlia Pujadas.

Un cop finalitzat l’stage, marxaran a la localitat hongaresa de Hódmezövársárhely on es diputarà, del 6 al 10 de juliol, la competició europea. Escrits disputarà els 1500 i 800 lliures; Seco els 4x100 lliures; i Pujadas els 200 i 400 estils, i 100 papallona. Aquesta és la primera vegada en la història del Club que es compta amb tres representants en un Europeu d’aquesta categoria.