Des del 13 de gener, l'exposició "Palou, temps enrere" de l'Arxiu Municipal de Granollers, al Centre Cívic Palou

A l'Ajuntament, continua la mostra sobre el Mercat de Sant Carles, que ha rebut més de 7.500 visites fins al desembre

08 de Gener 2019
+
Festa de Sant Antoni, 1949. Fotografia d’autor desconegut / Fons Ajuntament de Granollers / Arxiu Municipal de Granollers

A partir d'aquest diumenge, nova oportunitat per veure l'exposició de l'Arxiu Municipal de Granollers dedicada als 90 anys de l'agregació de l'antic poble de Palou a la ciutat. I, precisament, es podrà visitar a Palou, el nucli que encapçala el títol de la mostra, "Palou, temps enrere". S'exposarà fins al 31 de març, al Centre Cívic Palou (pg. del Doctor Fàbregas, 43).

  El 13 de gener, visita dins la celebració de Sant Julià

En aquesta exposició, hi podreu veure Palou, dels anys 40 a 90 del segle passat, els seus paisatges, barris, masies i construccions emblemàtiques, com la Torre de les Aigües i l'Església de Sant Julià. També, aturar-vos en el dia a dia d'aquell poble agrícola, a les feines del camp més típiques i a l'arribada de l'autobús, a més de viure-hi arrelades festes i tradicions. Tot plegat, en una selecció de fotos dels fons Salvador Llobet i Reverter i Ajuntament de Granollers de l'AMGr: de Francesc Abarca, Giró, Salvador Llobet, Joan Mas Garcia, Pere Pratginestós, Ramon Sirvent i autors desconeguts. A més, podeu veure més imatges de Palou a l'Arxiu Fotogràfic i al canal YouTube de l'AMGr.

Recordem que aquesta mostra fotogràfica dels fons de l'AMGr s'ha pogut visitar a l'edifici central de l'Ajuntament de Granollers (plaça de la Porxada, 6, planta baixa) just abans de l'actual exposició de l'Arxiu: "El mercat municipal. De la Porxada a Sant Carles", en el mateix espai fins a l'1 de març.

 

   Augmenten les visites a les exposicions de l'Arxiu

L'actual mostra, amb motiu dels 50 anys de la inauguració de l'edifici del Mercat de Sant Carles, ha rebut 7.561 visites, des de la seva obertura, el passat mes de novembre, i fins a finals de desembre. La major part, 6.919 visites, comptabilitzades durant el darrer mes, quan també s'ha pogut veure en horari especial (alguns caps de setmana i festius), amb motiu de les festes nadalenques. A més, aquest Nadal, s'han registrat unes 500 visites més que l'anterior, durant els dies amb horari especial. En concret, s'han comptabilitzat 5.835 visites, a l'exposició i al pessebre institucional que també s'instal·la a la planta baixa de l'Ajuntament.

Durant la resta de l'any passat, també han augmentat les visites a les exposicions de l'Arxiu, que es renoven periòdicament. En total, el 2018, aquestes mostres fotogràfiques han rebut han 9.055 visites, 754 més que l'any anterior.