L'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) mostra documents de la repressió franquista amb motiu del Dia Internacional dels Arxius

El 8 de juny, sessió dedicada als camps de concentració

01 de Juny 2017
+
Alguns documents de centres de detinguts conservats a l'Arxiu Municipal de Granollers / AMGr

L'AMGr, amb la col·laboració de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, presenta l'acte «Els camps de concentració de la postguerra a Catalunya i el cas de Granollers segons la documentació de l'Arxiu Municipal», vinculat a l'aniversari del bombardeig del 1938 a la ciutat. Serà dijous 8 de juny a les 19 h, a Can Jonch (c. del Rec, 19), amb conferència del doctor en història Aram Monfort Coll, investigador del Centre d'Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID) i professor de la UAB. Monfort ha estudiat el fenomen concentracionari i la repressió durant la postguerra més immediata.

La presentació d'aquest acte serà a càrrec de l'historiador local Eduard Navarro i Domènech, que ha investigat el franquisme i la repressió franquista a Granollers i a la resta de la comarca.

En aquesta trobada, l'Arxiu Municipal de Granollers presentarà documentació dels seus fons sobre el camp de concentració que hi havia a la ciutat.

 

Del 7 al 9 de juny, portes obertes i mostra de documents, a l'Arxiu

 

A més d'aquest acte, l'AMGr ha organitzat altres activitats amb motiu del Dia Internacional dels Arxius

 

 < Cliqueu a la imatge per consultar-ne el programa

 

Durant l'horari de portes obertes, tothom pot visitar l'Arxiu per conèixer millor la nostra tasca, al soterrani del carrer de Sant Josep, 7, a més de consultar-hi documents.

Així, l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) participa en la celebració mundial que, el 9 de juny, commemora la fundació del Consell Internacional d'Arxius, l'any 1948, a Paris. De fet, amb motiu d'aquesta commemoració, els Arxius organitzen activitats culturals i de difusió, de manera simultània.

La celebració de l'AMGr d'aquest any forma part de la commemoració del 79è aniversari del bombardeig del 31 de maig a Granollers.

 

 

Imatge de l'Arxiu Municipal de Granollers per al Dia Internacional dels Arxius 2017 / AMGr