L'Arxiu Municipal de Granollers incorpora relats sobre espais i patrimoni arquitectònic desapareguts o transformats

En la darrera tertúlia, hem recollit vivències en alguns dels racons més presents a les antigues postals de la ciutat

20 de Setembre 2016
+
La tertúlia de l'Arxiu d'aquest mes s'ha fet a la sala de plens de l'Ajuntament de Granollers / AMGr

Una mostra d'imatges vinculada a l'actual exposició fotogràfica de l'Arxiu ha permès recórrer elements ja desapareguts del nostre patrimoni arquitectònic i espais de Granollers que ja no hi són o bé, que han canviat molt amb el pas del temps. Ho hem fet a partir de vivències de Lola Gadea i de Josep Estapé, els testimonis de la tertúlia de l'Arxiu d'aquest mes. Amb ells, hem tornat al present els safareigs públics de Can Fortià, el pont de ferro sobre el riu Congost i l'antic barri de l'Estació del Nord, entre altres racons d'una ciutat irreconeixible, per la transformació viscuda en el darrer segle.

Josep Estapé ha explicat els seus records per mitjà d'un passeig des del carrer del Rec fins al riu Congost i per la carretera de Caldes. Lola Gadea ha parlat del Granollers d'abans explicant vivències al carrer de Corró i recordant La Unió Liberal. Tot plegat, il·lustrat amb les imatges de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) que han transportat a la ciutat d'abans la seixantena de persones presents a l'acte.

Una vegada més, els relats enregistrats durant la tertúlia, formaran part de la secció Fonts Orals de l'AMGr perquè es puguin consultar, com altres documents conservats a l'Arxiu. Mentrestant, en podeu descobrir o reviure'n d'altres per mitjà de les imatges de l'exposició «Postals antigues de Granollers», a la planta baixa de l'Ajuntament (plaça de la Porxada, 6). La visita inaugural a aquesta nova mostra de l'Arxiu Municipal de Granollers s'ha fet aquest dilluns 19 de setembre, just després de la tertúlia, amb l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i la participació, també, de Lola Gadea i de Josep Estapé.  Aquests actes han format part de la programació amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya.