Guerra Civil i bombardeig

Maig-agost de 2018

+
Imatge de la postal d'aquesta exposició: La Porxada bombardejada,1938. Autor desconegut/Col·lecció Ajuntament de Granollers/AMGr

Commemoració dels 80 anys del bombardeig del 31 de maig a Granollers

En aquesta exposició, us hem mostrat fotos dels anys 1936 al 1939; imatges dels efectes de la Guerra Civil a la ciutat, especialment, dels bombardeigs del 31 de maig de 1938 i dels dies 24, 25 i 26 de gener de 1939. També, però, de les mobilitzacions per fer front al conflicte, de la presència musical al carrer i de reaccions socials de condol i d'ajut a la població.

 Consulteu-ne els Enllaços Relacionats, al final d'aquesta pàgina

Les fotografies d'aquesta exposició -la 22a de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr)-, de Josep Bosch Plans, Joan Canal Pascual, Joan Font Domènech, Francesc Gorgui Ramentol, Joan Guàrdia Requesens, Pau Lluís Torrents i l'Ufficio Storico della Aeronautica Militare Italiana, a més d'autors desconeguts. En concret, imatges dels fons de Joan Canal, Joan Font, Joan Guàrdia, Salvador Llobet i Roca Umbert i, de la Col·lecció Ajuntament de Granollers de l'AMGr.

De nou, hem complementat la mostra amb més imatges al portal de l'Arxiu Fotogràfic i a la pantalla instal·lada a l'inici de l'exposició.

Us recordem que, en cada exposició fotogràfica de l'Arxiu, també podeu veure, en aquesta pantalla, les fotos que pugueu aportar sobre el tema proposat. També, que, al taulell de la mostraen podeu aconseguir el full de sala (context històric i imatges) i postals de mostres de l'Arxiu.