Guerra Civil i bombardeig

Fins al 3 d'agost, a la planta baixa de l'Ajuntament de Granollers (plaça de la Porxada, 6)

+
Imatge de la postal d'aquesta exposició: La Porxada bombardejada,1938. Autor desconegut/Col·lecció Ajuntament de Granollers/AMGr

Commemoració dels 80 anys del bombardeig del 31 de maig a Granollers

En aquesta exposició, mostrem fotos dels anys 1936 al 1939; imatges dels efectes de la Guerra Civil a la ciutat, especialment, dels bombardeigs del 31 de maig de 1938 i dels dies 24, 25 i 26 de gener de 1939. També, però, de les mobilitzacions per fer front al conflicte, de la presència musical al carrer i de reaccions socials de condol i d'ajut a la població.

Les fotografies d'aquesta exposició -la 22a de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr)- són de Josep Bosch Plans, Joan Canal Pascual, Joan Font Domènech, Francesc Gorgui Ramentol, Joan Guàrdia Requesens, Pau Lluís Torrents i l'Ufficio Storico della Aeronautica Militare Italiana, a més d'autors desconeguts. Són imatges dels fons de Joan Canal, Joan Font, Joan Guàrdia, Salvador Llobet i Roca Umbert i, de la Col·lecció Ajuntament de Granollers de l'AMGr.

De nou, complementem la mostra amb més imatges al portal de l'Arxiu Fotogràfic i a la pantalla instal·lada a l'inici de l'exposició. En aquesta pantalla, una vegada més, també s'hi podran veure les fotos que la ciutadania pugui aportar sobre el tema proposat.

Com és habitual, al taulell de la mostraen podeu aconseguir el full de sala d'aquesta exposició (context històric i imatges) i postals d'aquesta i d'anteriors mostres de l'Arxiu.

 Us hi esperem, i esperem, també, les vostres fotos!