Exposició fotogràfica «Pots mirar sense jutjar?»

Treball artístic i participatiu impulsat pel Pla Local Antiestigma i el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Granollers. Aquest projecte té com a finalitat generar consciència social, estimular el pensament crític i afavorir una nova mirada allunyada d’estereotips sobre els problemes de salut mental.

La fotògrafa Beatriz Burgos ha retratat 9 persones que voluntàriament han participat en aquesta activitat. Burgos les ha fotografiat des d’una mirada íntima i els ha proposat que mostrin l’estat emocional que més ha marcat els darrers anys de la seva vida.

El resultat d’aquestes sessions fotogràfiques s’ha transformat, de la mà del dissenyador Roger Vergés, en un tòtem de 4 cares que mostra no només els retrats sinó també missatges com la dada de l’OMS que indica que 1 de cada 4 persones viu o viurà un problema de salut mental al llarg de la seva vida.

La presentació del projecte es va fer el divendres 14 de juny de 2019 a la plaça de Maluquer i Salvador, l’espai es va instal·lar per primer cop aquest tòtem. Després la campanya va recórrer diferents espais de la ciutat i també els instituts.