"Aromàtiques i remeieres"

Les plantes centren l'interès de la nova exposició del projecte Fabricant Respostes

17 de Març 2016
+

Les plantes aromàtiques i remeieres són indispensables per a les persones i, per aquest motiu,a totes les cultures se’n cultiven i recol·lecten. Tot i que no sempre han obtingut el reconeixement social que mereixen, el seu estudi sempre ha format part de la cultura popular.

En els darrers anys el conreu d’aquest tipus de plantes ha esdevingut una oportunitat de cultiu alternatiu i s’ha caracteritzat per l’obtenció d’uns productes artesans d’alta qualitat.

Aquesta exposició pretén mostrar la manipulació artesana de les plantes. Des del cultiu, la recol·lecció, l’assecat, fins als diferents tractaments que s’apliquen a la planta en funció de l’ús. La mostra, centrada en el nostre territori més proper, també convida a conèixer la varietat de respostes quotidianes que ens poden oferir: culinàries, cosmètiques, medicinals o decoratives, entre d’altres.

La mostra, que s'inaugurarà el proper dijous 7 d'abril a les 19.30 h, es podrà visitar fins al 20 de maig al Centre Cívic Nord, i vindrà acompanyada d'un seguit d'activitats gratuïtes relacionades amb el món de les plantes aromàtiques i remeieres:

 

Cosmètica per a nadons i infants

 • Dimecres 20 d’abril de 2016, de 17.30 a 19.30 h
 • Coneix les matèries primeres naturals amb què podem confeccionar-nos una cistella bàsica per a la cura de la pell del nostre nadó. Prepararem un oli corporal per als nostres fills.
 • A càrrec de Beatriu Quintana, artesana cosmètica i membre de l’Associació de Saboners de l'Obrador de Montgai

Introducció al te i les infusions: l’aroma a la taula i la sobretaula

 • Dimecres 27 d’abril de 2016, de 18.30 a 20.30 h
 • Te blanc, negre, verd o vermell. Camamilla, marialluïsa, tarongina… Què és què? Descobreix el que més t’agrada, d’on ve, la seva qualitat, consells per preparar una bona infusió o les seves aplicacions a la cuina. Acabarem preparant la nostra pròpia barreja per prendre, dolça o salada.
 • A càrrec de Mónica Fanlo, enginyera agrònoma especialista en plantes aromàtiques, medicinals i condimentàries. Sommelier de te.

Saquets terapèutics d'herbes

 • Dimecres4 de maig de 2016, de 18.30 a 20.30 h
 • Aprèn a confeccionar coixins d'herbes i cereals amb aplicacions terapèutiques diferents. Què m'aporta un coixí de menta i blat, o de romaní? Quins cereals o llavors puc utilitzar? Millor en fred o en calent? Per a quines dolències em pot servir? Vine i fes-te el teu!
 • A càrrec de Beatriu Quintana, artesana cosmètica i membre de la Associació de Saboners de l'Obrador de Montgai.

Dibuixant la natura

 • Dimecres 11 de maig de 2016, de 18.30 a 21 h
 • Practica el dibuix de natura en viu. Aprèn les tècniques bàsiques per copsar la natura del nostre entorn més proper.
 • A càrrec de Fabio Castro, il·lustrador.

Totes aquestes activitats seran gratuïtes, amb inscripció prèvia a www.granollers.cat/centrescivics_inscripcions 

o a qualsevol centre cívic, a partir del 29 de març de 2016. Per a més informació: wp.granollers.cat/fabricantrespostes