GUIA DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL

Amb aquesta guia de la formació professional, us presentem tota l’oferta d’ensenyaments de cicles formatius i de centres de formació ocupacional de la nostra ciutat. S’adreça als joves que heu acabat l’ESO i que voleu continuar estudis postobligatoris, als joves que no teniu el graduat però que esteu interessats a reprendre els estudis, a les persones que us trobeu a l’atur i que busqueu una oferta formativa que us ajudi a millorar la vostra capacitació formativa o bé a les persones que ja esteu treballant, però voleu requalificar-vos, o  reorientar la vostra carrera professional.

És sabut que les persones amb més formació especialitzada disposen de més i millors oportunitats laborals. Les persones que han cursat cicles formatius de grau mitjà o superior, entren al mercat  laboral molt abans que les persones que només tenen estudis obligatoris i són expulsats del mercat laboral en uns índexs molts més baixos. Segons dades de la darrera enquesta demogràfica, obtenir algun estudi de tipus professionalitzador redueix la taxa d’atur en un 25%.

Tant és així, que en els darrers anys, tant l’oferta, i sobretot la demanda de la FP a la nostra ciutat ha sofert uns increments molt alts, i això és una molt bona noticia. El fet que tots, ciutadans, administració, empreses, agents socials i educatius, creiem en el sistema de Formació Professional, permet que avui estiguem més preparats per poder donar solucions a les demandes de les nostres empreses. Tota aquesta oferta doncs, és una mostra que estudiar Formació Professional és millorar el nostre futur.