Imagina una paret, Sixe Paredes

A partir d’un procés compartit de creació entre l’artista, Sixe Paredes, els alumnes de 6è i la implicació de tota la comunitat educativa de l’escola el projecte culmina amb el disseny del mural que Sixe acaba realitzant.

L'abril de 2016 l'artista Sixe Paredes va fer una intervenció en una paret de 500 m a l'Escola Ferrer i Guàrdia. L'alumnat de 6è del centre va tenir un paper destacat en aquesta acció, ja que es van documentar sobre l'autor i van debatre amb Sixe sobre què inspira la seva obra. Finalment van triar entre dues propostes d'imatges que els va plantejar l'artista. 

Sixe Paredes, artista multidisciplinar

Sergio Hidalgo, conegut com a Sixe Paredes, és un artista multidisciplinar i muralista. Resident a Badalona, va començar la trajectòria artística en el món del grafit a finals dels anys 80.

La seva obra s'inspira tot sovint en la cultura prehispànica del Perú, país amb el qual té una estreta relació. La seva obra discorre entre el figuratiu i l'abstracte amb formes zoomorfes i antropomorfes, amb ús de la geometria i el color. Segons les seves pròpies paraules, amb la seva obra pretén enfortir la necessitat de viure en equilibri amb la natura. Ha pintat murs a Barcelona, Londres, Berlín, Brusel·les, Montreal, San Isidro (Perú), a Tàrrega... i també ha plasmat la seva obra en escultura, tapissos, ceràmica, etc.