Comença el nou projecte de "Murs que parlen" amb Sixe i l'Escola Ferrer i Guàrdia com a protagonistes

Paral·lelament l'Espai d'Arts ha preparat diferents actuacions relacionades amb l'art urbà i amb artistes vinculats a Roca Umbert

04 d'Abril 2016
+
La paret que es transformarà amb l'actuació artística de Sixe
Aquest dilluns dia 4 d'abril i per espai d'uns deu dies, l'artista Sixe Paredes farà una intervenció en una paret de 500 m2 que dóna al pati de l'Escola Ferrer i Guàrdia. Serà la tercera actuació del projecte "Murs que parlen" que promou l'Ajuntament de Granollers per donar vida i color a parets mitgeres que queden al descobert i d'aquesta manera fer més agradable el paisatge urbà. 
 
L'alumnat de 6è de l'Escola Ferrer i Guàrdia ha tingut un paper destacat en aquesta acció, ja que des del mes d'octubre s'han anat documentat sobre l'autor i han estat debatent amb Sixe sobre què inspira la seva obra i els aspectes relacionats amb com es portarà a terme. Finalment han triat entre dues propostes d'imatges que els ha plantejat l'artista. Només l'alumnat de 6è. de l'Escola Ferrer i Guàrdia coneix el que pintarà Sixe. No obstant, potser es pot deduir a partir d'alguns dels seus comentaris i interpretacions: 
 
"Veig el món representat en el cercle i dins hi ha les diferents part de la vida i tu passes a un altre món per saber qui ets en realitat".
"Crec que el món és el cercle i veig muntanyes, natura, el sol, el mar..."
 "Jo veig un pastís de diferents gustos representats amb els colors. Quan ens enfadem mengem vermell, quan estem enamorats mengem el rosa, quan estem tristos mengem en blau".
 
Podeu seguir l'acció de Sixe i publicar les vostres fotos a través de #sixegranollers
 
Treball previ de l'equip educatiu de l'Espai d'Arts amb diversos col·lectius 
 
"Murs que parlen" és un projecte transversal amb la implicació de diversos serveis municipals. L'equip educatiu de l'Espai d'Arts treballarà amb diversos col·lectius una sèrie d'accions relacionades amb l'art urbà i amb artistes vinculats a Roca Umbert: amb Pau Farell, es faran tallers a la plaça de Sant Miquel (5 d'abril), al carrer Calderón de la Barca (12 d'abril), al parc de patinatge del Parc del Congost (19 d'abril) i durant la festa del barri de Primer de Maig. Amb Ermisenda Soy, es faran tallers amb infants del Centre Obert Sud; i amb Nora Mugarza es farà un taller audiovisual per a què les persones usuàries de l'Espai Actiu de la Gent Gran recullin l'opinió dels veïns mentre Sixe estigui fent la intervenció al mur. 
 
21 d'abril: inauguració de la intervenció i exposició a Roca Umbert
A més de l'Escola Ferrer i Guàrdia, el veïnat de Primer de Maig i, en especial, la comunitat de veïns de la paret mitgera participaran en la inauguració festiva del mural, prevista per al 21 d'abril, al pati de l'escola, des de les 17 h i fins a les 19 h, que continuarà amb la inauguració de l'exposició "Un mundo dentro de otro mundo" de Sixe Paredes a l'Espai d'Arts de Roca Umbert. L'exposició mostra amb fotografies i objectes el procés de treball i el món interior de l’artista urbà Sixe, com una de les eines per immortalitzar moments íntims de la seva feina, de llocs que li transmeten energia i li evoquen formes que alimenten el seu imaginari que utilitzarà com a arxiu de documentació per saber cap on va i quin és el seu origen.