Agenda

+
25 abr. 2023 - 19:00h

ALTER NATIVAS: Construyendo futuros posibles

Edison Acull

Categoria: Cinema

  • Cinema Edison

    • Adreça: C. Joan Camps, 1
    • a/e: info@cinemaedison.cat

AlterNativas: Construyendo futuros posibles és un documental sobre iniciatives de transició i regeneració ecosocial; un projecte col·lectiu per a visibilitzar experiències transformadores de la nostra geografia i inspirar altres futurs possibles.

Alternatives, del llatí Alter (un altre) i Nativus (nascut), fa referència a la cerca de noves realitats, nous orígens. Aquest és el punt de partida d’aquest projecte documental: mostrar iniciatives innovadores de transició socioecològica, experiències diverses que estan plantejant respostes a la crisi sistèmica que sofrim en el món: energètica, econòmica, ecològica, social, cultural i epistèmica.

El llargmetratge tracta de respondre, amb un enfocament propositiu i de possibilitat, a qüestions com: Com es pot afrontar la situació mediambiental actual i adaptar-nos a una realitat canviant? Quines alternatives, individuals i col·lectives estan ja posant-se en marxa en diferents llocs per a transicionar cap a comunitats resilients i models de vida més sostenibles? Quines noves històries i experiències poden marcar el futur dels nostres barris, pobles i ciutats? o Com podem fer els primers passos per a crear una economia que promogui la justícia social i l’harmonia amb el planeta i entre nosaltres mateixos?

Direcció: Agustí Corominas i Juan del Río
Idioma: Català, Castellà i anglès
Gènere: Documental