El projecte "Junts fem barri" de dinamització comunitària presenta el resultat del treball fet als barris de Can Gili i de Can Bassa

Serà en dues activitats públiques que es faran divendres i dissabte en aquests dos barris granollerins

08 de Juliol 2014
+
Tertúlia a l'entorn de l'escola Pau Vila, el passat 26 de juny.
L'Ajuntament de Granollers promou la dinamització comunitària a través del projecte "Junts fem barri", que pretén potenciar el sentiment de pertinença i identitat, amb la participació del veïnat i les entitats del territori. Aquest any, s'està treballant als barris de Can Gili, Can Bassa i Sant Miquel, i una part de la feina feta es presentarà aquest cap de setmana. 
 
El treball fet a Can Bassa ha consistit a confeccionar una revista inspirada en una de l'any 1994. L'han feta un grup de joves, la majoria alumnes de l'Institut Celestí Bellera, i s'anomena "Instants... de la vida de Can Bassa". La publicació, que recull el testimoni de veïns i veïnes que expliquen el passat i present del barri, es presentarà divendres, 11 de juliol, a les 6 de la tarda, al centre cívic Can Bassa. Entitats i gent del barri han organitzat, per a l'ocasió, jocs tradicionals, perquè la mainada i també els grans puguin descobrir o recordar  a què jugaven els nens i nenes d'abans.
 
Durant els mesos de maig i juny, s'han fet a Can Gili tres tertúlies a l'entorn de la creació i l'evolució del barri, del Club de Futbol Finsobe i de l'Escola Pau Vila, i també un concurs de dibuix infantil a partir de fotografies antigues de l'Arxiu Municipal de Granollers. Les quatre activitats, en què han participat un centenar de persones, han permès la creació de quatre panells expositius amb fotografies aportades pel veïnat, l'escola i l'arxiu, i fragments de cadascuna de les tertúlies. Dissabte, 12 de juliol, a les 5 de la tarda al centre cívic Can Gili, es presentaran els panells situats a diferents punts del barri amb una gimcana familiar i jocs.  
 
Pel que fa al barri de Sant Miquel, l'activitat de dinamització comunitària consisteix a preparar una exposició i una publicació per commemorar el 50 aniversari del trasllat de l'estació de tren de Granollers-Centre a la ubicació actual. Les dinamitzadores han fet deu entrevistes que recullen diferents testimonis vitals d'aquest esdeveniment. El resultat final es presentarà el mes de setembre al centre cívic Jaume Oller.