Veïnatge i comerç, destacades fonts de vivències a les places de Granollers

Diversos records, explicats en primera persona, han reafirmat la identitat acollidora i comercial de la ciutat a la darrera tertúlia de l'Arxiu d'aquest any

18 de Desembre 2013
+
Les germanes Mas Codina, durant la tertúlia d'aquest dimarts, a l'Arxiu Municipal

A partir del testimoni de les granollerines Montserrat i Teresa Mas Codina, els participants a la trobada “Vivències i records a les places de Granolers” ens han apropat retalls d'història viva, dins el cicle Les tertúlies de l'Arxiu. En aquesta ocasió, a partir de vivències de les germanes Mas Codina marcades per la botiga que els seus pares van obrir al número 32 de la plaça de la Porxada, la Cereria Mas. Records d'infantesa i de joventut carregats d'entranyables episodis sobre relacions de veïnatge que, sovint, esdevenien, pràcticament, relacions de família.

De fet, amb aquests i altres testimonis, es reafirma que les places de Granollers han afavorit, durant molts anys, aquesta relació propera i afectuosa i, en definitiva, el marcat caràcter acollidor i comercial que la ciutat ha conservat fins avui. No només a l'entorn de l'emblemàtica plaça de la Porxada. També, d'altres espais públics més allunyats del centre com la plaça de Sant Miquel, o bé, al voltant de la plaça dels Porcs i el parc de l'Estació, l'actual plaça de Barangé, algunes de les “Places amb història” de Granollers. Aquest és, precisament, el títol de l'exposició fotogràfica de l'Arxiu que es pot visitar a l'Ajuntament (plaça de la Porxada, 6, planta baixa), complementada, doncs, amb aquesta tertúlia, que ha aplegat una vintena de persones.