Tocs de campana i jocs al parc, entre els principals records de l'antiga estació de tren explicats a la tertúlia de l'Arxiu d'aquest mes

La trobada de març s'ha vinculat a l'actual exposició fotogràfica de l'AMGr, a l'Ajuntament fins al 16 de maig

26 de Març 2014
+
Un moment del relat de Pere Diumaró, a l'espai de trobada de l'Arxiu, dimarts 25 de març

Una quinzena de persones han compartit, a l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr), relats i vivències relacionats amb l'antiga infraestructura ferroviària de la ciutat. A partir del relat de Pere Diumaró Pou, testimoni d'aquest mes a Les tertúlies de l'Arxiu, hem conegut diversitat de “Records de l'antiga estació de tren”, tema d'aquesta trobada. Diumaró n'ha parlat diferenciant cinc àmbits: l'entorn de l'estació: el parc, el passeig i els carrers del voltant; el traçat de la via, el tram més antic i la construcció del nou tram; l'estació; el material rodant: els trens i la nova estació de França: “Kansas City” i l'actual edifici.

Entre d'altres, els fets més recordats entre els participants en aquesta tertúlia han estat els tocs de campana i els jocs al parc. D'una banda, recordant que hi havia dos trens, un que anava fins a les Franqueses i un altre, fins a França i que, per anunciar quan arribaven, sonava una campana: un toc per a l'un i dos per a l'altre. D'altra banda, recordant com, de petits, anaven a jugar al Parc de l'Estació. Vivències marcades pel pas de la via del tren pel carrer de Girona i pel canvi d'estació i la construcció de l' “estació de Kansas City” o “de Texas”, com, popularment, es va anomenar l'estació provisional de fusta de Granollers. Precisament, aquestes i altres imatges del passat local formen part de l'actual exposició fotogràfica de l'Arxiu, “L'antiga estació i el tren”, a la qual s'ha vinculat aquesta tertúlia. Novament, per descobrir interessants històries personals que ajuden a conèixer millor la història local.

La propera tertúlia de l'Arxiu serà el 29 d'abril, com sempre, a les 17 h i a l'Arxiu Municipal de Granollers. Hi parlarem de “Les primeres emissions de ràdio a Granollers i la creació d'RKOR”.