Programació de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) amb motiu de l'Ascensió, a partir del 2 de maig

Document del mes, tertúlia i novetat a l'Arxiu Fotogràfic, dedicats als 60 anys de la primera edició de la setmana del cine espanyol

25 d'Abril 2017
+

Aquest any, l'AMGr celebra la Fira i Festes de l'Ascensió de Granollers posant a l'abast de tothom més documentació i imatges dels seus fons i amb una nova trobada de Les tertúlies de l'Arxiu, per conèixer i compartir història local a partir de records i vivències personals. Aquesta programació de l'Arxiu Municipal de Granollers se centrarà en la setmana del cine espanyol, un esdeveniment que, per primera vegada, es va celebrar a la ciutat l'any 1957, ara fa 60 anys. Se'n van fer 12 edicions: les sis primeres, fins al 1962 i la resta, entre els anys 1971 i el 1976.

Coincidint amb aquest 60è aniversari, l'Arxiu mostra en aquest web:

  • des del 2 de maig, com a Document del mes: Elements de difusió de la V SEMANA DEL CINE ESPAÑOL, dins les Fires i Festes de l'Ascensió de 1961
  • a partir del 16 de maig, com a Novetat al portal de l'Arxiu Fotogràfic: «Setmana del cine espanyol», més de 300 imatges dels anys 1957 a 1975.

A més, també dimarts 16 maig, la nova trobada de Les tertúlies de l'Arxiu: «La setmana del cine espanyol», amb els testimonis de Lluís Sitjes, que havia participat en l’organització (el seu pare, també) i Frederic Nadal, crític de cinema de la desapareguda Revista del Vallès i coorganitzador del festival. Com és habitual, la tertúlia tindrà lloc a partir de les 17 h, a Can Jonch (c. del Rec, 19).

D'altra banda, dins la programació de l'Ascensió 2017, dimecres 24 de maig, a les 18 h, es farà la visita inaugural a l'exposició "La Porxada, 430 anys". La nova mostra -la 18a de fotografies de l'AMGr- s'instal·larà a l'espai habitual, a la planta baixa de l'Ajuntament de Granollers (plaça de la Porxada, 6).