Novetat al portal de l'Arxiu Fotogràfic: "Dones i espai públic”

La mostra completa la programació de l'Arxiu Municipal de Granollers pel Dia Internacional de les Dones, que ha atret quaranta persones a la tertúlia d'aquest dimarts

08 de Març 2016
+

Dins la commemoració del 8 de març, l'Arxiu posa a l'abast de tothom una nova selecció d'imatges: fotos històriques dels anys 1880 a 1949, sota el títol “Dones i espai públic”. Les podeu veure a l'Arxiu Fotogràfic

Aquesta és la tercera acció programada per l'Arxiu Municipal de Granollers amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que també ha motivat el tema de la tertúlia de l'Arxiu d'aquest mes, justament, aquest 8 de març a la tarda. En aquesta ocasió, amb el testimoni de Pilar Falgàs Serrano, qui ha compartit vivències i experiències personals sobre “El treball de la dona a la fàbrica”.

Pilar Falgàs havia treballat a l'antiga fàbrica tèxtil Roca Umbert dels anys 40 als 70, com a teixidora i polidora. Per tant, el seu testimoni ha ajudat a reviure anècdotes i experiències, a més de records d'algunes de les quaranta persones que han assistit a la tertúlia. Entre d'altres, sobre la responsable del Cosidor de Roca Umbert perquè, a banda d'ensenyar manualitats, hi portava llibres, per facilitar la formació per mitjà de la lectura.

Un episodi més d'història local, doncs, complementat amb relats en primera persona a Les tertúlies de l'Arxiu, testimonis que l'Arxiu Municipal de Granollers incorpora a les Fonts Orals.