L'Arxiu Municipal de Granollers ha incorporat la Col·lecció Josep Bosch Ganduxer, milers de documents, postals i fotografies, a més de pel·lícules, de 1900 a 1990

Donació dels germans i germanes Bosch Ganduxer, que també han aportat dibuixos i pintures al Museu

29 de Gener 2016
+
Algunes fotos i documents de la Col·lecció Josep Bosch Ganduxer de l'AMGr

2.000 fotografies (positius i negatius), 4 pel·lícules en super 8, 2 vinils, 3.000 postals, 1.900 estampes religioses, un conjunt aproximat d'1 metre de documents i un nombre indeterminat de programes de mà de cinema, cromos, cartells i dibuixos, entre d'altres, dels anys 1900 a 1990. Aquest és el contingut de la nova Col·lecció Josep Bosch Ganduxer de l'Arxiu Municipal de Granollers.

Josep Bosch i Ganduxer, fill de Granollers, havia estat fuster ebenista i un gran col·leccionista de rellotges, discos, fotografies, postals i altres objectes, entre els quals, obres artístiques d'Amador Garrell i Soto, amic seu. Cal destacar-ne: dibuixos originals utilitzats com a grafisme, per editar publicitat de diversos comerços de Granollers, i plaques de vidre d'anuncis de comerços de la ciutat, a més de pel·lícules en super 8, dels anys 60-80, de Granollers; programes de mà de cinema de pel·lícules projectades a la ciutat i a la resta de la comarca i programes d'actes i festes, així com impresos de diversos esdeveniments i retrats d'estudi del fotògraf Josep Bosch i Comas.

Els germans Rafael, Montserrat, Margarita, Jordi, Neus i Maria Rosa Bosch Ganduxer i l'alcalde, Josep Mayoral, han signat el contracte que regula la donació de la documentació, que havia conservat Josep Bosch. Amb aquest acord, formalitzat aquest dijous, 28 de gener, a la tarda, se n'ha traspassat la titularitat a l’Ajuntament de Granollers, així com la cessió dels drets d’explotació. Per tant, l’Ajuntament ha adquirit l’obligació de conservar i custodiar els documents donats i de fer-ne el tractament arxivístic necessari per a una correcta classificació i descripció; per facilitar-ne la consulta pública, accions i tasques a càrrec de l'Arxiu Municipal.

Els germans i germanes Bosch Ganduxer també han formalitzat la donació de 22 pintures i dibuixos d'Amador Garrell Soto al Museu de Granollers.