La tertúlia de novembre de l'Arxiu Municipal, dedicada a “Granollers després de la mort de Franco”

Vinculada a l'exposició sobre la Transició, complementada amb més imatges al portal de l'Arxiu Fotogràfic

18 de Novembre 2015
+
Primer ple de l'Ajuntament democràtic de 1979. Autor i fons Pere Cornellas / AMGr

 

 

Més imatges de la ciutat al vostre abast. Amb motiu d'aquesta tertúlia, incorporem la mostra “Política i reivindicacions, anys 70”, més de 100 fotos de Pere Cornellas i Lluís Tintó, dels anys 1975-1979, dels fons Pere Cornellas i Ajuntament de Granollers.

Dimarts 24 de novembre, a les 17 h, tindrà lloc una nova trobada del cicle mensual Les tertúlies de l'Arxiu, que organitza l'Arxiu Municipal de Granollers. En aquesta ocasió, amb el testimoni de l'exregidora Anna Maria Palé Llavina, Medalla de la Ciutat 2006 i Medalla president Macià 2007, que va formar part del primer ajuntament de la democràcia recuperada, l'any 1979. Aquesta coneguda granollerina parlarà de les seves vivències a “Granollers després de la mort de Franco”. Com ja és habitual, la tertúlia es farà a Can Jonch (c. del Rec, 19) i és oberta a la participació de qualsevol persona que també vulgui compartir o descobrir records sobre el tema proposat.

Aquest 20 de novembre es compleixen 40 anys de la mort de Francisco Franco. Per aquest motiu, l'Arxiu dedica aquesta tertúlia a les conseqüències de la desaparició d'aquest dictador: els canvis produïts a la ciutat i els moviments polítics i socials viscuts fins a la creació d'un Ajuntament democràtic. Aquesta trobada està vinculada a la dotzena exposició fotogràfica de l'Arxiu Municipal, Granollers en la Transició”, que es pot visitar a la planta baixa de l'Ajuntament (pl. de la Porxada, 6).