Fotos de l'Arxiu Municipal de Granollers a l'exposició “50è aniversari del trasllat de l'estació al barri de Sant Miquel”

Un treball del projecte de dinamització comunitària Junts fem barri

24 de Setembre 2014
+
Una foto de la mostra: avinguda Sant Esteve, 1962, abans del trasllat de l'estació / Francesc Comas / AMGr

14 imatges dels fons de l'Arxiu il·lustren relats de la ciutadania a la mostra que es pot visitar al Centre Cívic Jaume Oller (c. Mare de Déu de Montserrat, 47), fins al 5 d'octubre. L'objectiu és recordar el trasllat de l'estació del ferrocarril al barri de Sant Miquel -a la plaça Serrat i Bonaste- fa 50 anys, juntament amb altres retalls històrics del barri. Tot plegat, a partir d'un resum cronològic d'esdeveniments de ciutat que s'inicia l'any 1854, amb la inauguració de l'estació de la línia Barcelona-Granollers.

Les imatges, dels anys 50 a l'actualitat, són de la Col·lecció Jaume Oller, Joan Guàrdia, Francesc Comas, Francesc Garrell, Pere Espaulella, Joan Mas i Sílvia Rodríguez, a més d'autors desconeguts. Els relats són fragments de records d'una desena de testimonis entrevistats dins el projecte de dinamització comunitària Junts fem barri. Amb aquest projecte municipal, es vol potenciar el sentiment de pertinença i la recuperació de la memòria col·lectiva als barris de Granollers.

Més endavant, la mostra, “50è aniversari del trasllat de l'estació al barri de Sant Miquel”, es podrà visitar al vestíbul de l'estació de tren Granollers Centre, a l'Institut Carles Vallbona i a Roca Umbert Fàbrica de les Arts.