Podeu visionar el curtmetratge documental de VOTV sobre l'Arxiu Fotogràfic de l'Arxiu Municipal de Granollers, des d'aquest web

´LA VEU DE LA IMATGE. ARXIUGr´, presentat en el festival PANORÀMIC GRANOLLERS

20 de Desembre 2017
+
Fotograma d'aquest curt, amb dues imatges sobreposades per comparar la transformació de la ciutat / Arxiu Municipal de Granollers

Aquest curt produït per Vallès Oriental Televisió (VOTV) posa en relleu la importància dels arxius fotogràfics, especialment, del de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr), a partir de diverses imatges dels seus fons. De fet, s'hi pot veure el dipòsit fotogràfic i part del treball que es porta a terme a l'Arxiu d'Imatges de l'AMGr, al carrer de l'Olivar, 10 (>selecció de fotogrames, a la Galeria de fotos<). També, una mostra de les imatges que s'hi conserven. Tot plegat, amb un recorregut per coneguts i representatius espais i escenes de la ciutat d'ahir i d'avui, de la mà d'alguns testimonis. Així, aquest curtmetratge esdevé una mirada al passat de Granollers des del present.

Imatges del mercat setmanal, Roca Umbert, el Pavelló Municipal d'Esports, l'Orquestra Selecció, els habitatges del Grup Primer de Maig i la Porxada hi identifiquen la ciutat i alguns aspectes de la seva transformació, amb el pas del temps. Per tant, també, l'evolució que ha experimentat el seu Arxiu Fotogràfic, al llarg dels anys, fins a l'actual portal d'imatges, on ja podeu consultar i descarregar-vos més de 10.000 fotos, d'aquests i altres temes.

                                     

 

Aquest curtmetratge documental es va presentar el 22 de novembre dins el PANORÀMIC GRANOLLERS. Festival de cinema, fotografia i més, amb el títol 'LA VEU DE LA IMATGE, ARXIUGr'. I és que les fotografies, com a captures fidels d'imatges d'un espai i d'un temps determinats, esdevenen veus perquè són testimonis visuals, Només elles -en nombroses ocasions- poden explicar-nos detalls d'una realitat que es transforma contínuament. Per aquest motiu, les imatges formen part de la principal documentació conservada a l'Arxiu Municipal de Granollers, com en altres Arxius.