La carretera

Març-maig de 2019 (prorrogada fins al 4 de juny)

+
La carretera al tram del carrer Josep Anselm Clavé, ca.1924-1930 / Fotografia de Josep Boixadera / Arxiu Municipal de Granollers

Amb aquesta mostraus hem proposat repassar la història i l'evolució de l'anomenada N-152, al seu pas per Granollers, que va transformar-ne la fesomina urbana i va propiciar el creixement d'aquest municipi. La seva inauguració, el 1848, i l'arribada del tren, el 1854, va afavorir ràpidament l'expansió de la ciutat.

Oberta a llevant de les antigues muralles, a la carretera, es van originar diverses places: Corona, Maluquer i Salvador, Perpinyà, Jacint Verdaguer i Jaume I. A més, al llarg d'aquesta via, es van construir alguns dels principals ediificis i, dels establiments més influents de la capital del Vallès Oriental.

Aquesta 25a exposició de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) també s'ha complementat amb més imatges al portal de l'Arxiu Fotogràfic i a la pantalla instal·lada a l'inici de l'exposició. Una vegada més, en aquesta pantalla, també s'hi podien mostrar fotos del tema proposat, donades o cedides a l’AMGr.

Com sempre, a més, al taulell de l’exposició, el full de sala (context històric i imatges) i la postal (amb la imatge superior), juntament amb postals d'anteriors exposicions de l'Arxiu.