La carretera

TERMINI D'EXPOSICIÓ PRORROGAT> FINS AL 4 DE JUNY, a la planta baixa de l'Ajuntament de Granollers (plaça de la Porxada, 6)

+
La carretera al tram del carrer Josep Anselm Clavé, ca.1924-1930 / Fotografia de Josep Boixadera / Arxiu Municipal de Granollers

Propera exposició: "El Granollers de 1979"

Amb l'actual mostra, "La carretera"us proposem repassar la història i l'evolució de l'anomenada N-152, al seu pas per Granollers, que va transformar-ne la fesomina urbana i va propiciar el creixement d'aquest municipi. La seva inauguració, el 1848, i l'arribada del tren, el 1854, va afavorir ràpidament l'expansió de la ciutat.

Oberta a llevant de les antigues muralles, a la carretera, es van originar diverses places: Corona, Maluquer i Salvador, Perpinyà, Jacint Verdaguer i Jaume I. A més, al llarg d'aquesta via, es van construir alguns dels principals ediificis i, dels establiments més influents de la capital del Vallès Oriental.

Aquesta 25a exposició de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) també es complementa amb més imatges al portal de l'Arxiu Fotogràfic i a la pantalla instal·lada a l'inici de l'exposició. Una vegada més, en aquesta pantalla, també hi podreu veure les vostres fotos del tema proposat, si les doneu o les cediu a l’AMGr.

Com sempre, a més, al taulell de l’exposició, podeu recollir-ne el full de sala (context històric i imatges) i la postal (amb la imatge superior), juntament amb postals d'anteriors exposicions de l'Arxiu.