Historial de projectes

 La bufanda de la iaia:

Un projecte solidari de la Xarxa de Centres Cívics iniciat per l'Associació d'Amics de la Gent Gran, que va tenir lloc durant el mes de desembre del 2012. Es van organitzar tallers i una trobada popular, on diverses mestres teixidores voluntàries van ensenyar a fer bufandes a les persones que en volien aprendre. L'objectiu, fer una bufanda cadascú i donar-la a aquesta associació, dedicada a projectes per a gent gran que es troba en situacions difícils. Hi van participar 206 persones i es van recollir 223 bufandes. 

La cuita del barri:

Durant l'estiu de l'any 2013 va tenir lloc aquest projecte de dinamització, inspirat en una experiència d'un centre comunitari de Brusel·les anomenat Recyclart. Es va comptar amb un forn de pa mòbil i un professional que controlava el forn i les cuites. La formació dels tallers de pans del món va anar a càrrec d'una persona de la comunitat, a través d'un procés d'identificació de la presència de comunitats nouvingudes als barris d'influència dels centres, i amb la col·laboració de les entitats i veïns dels barris per triar el forner o fornera més adient. Cadascun dels tallers i cuites populars van gaudir d'acompanyament musical.

Fabricant Respostes

Produït per la Xarxa de Centres Cívics, aquest projecte volia contribuir a repensar l'artesania fent una mirada nova, oferint una finestra als artesans i les artesanes, i també els espais i els elements per a la reflexió entorn dels límits entre artesania, art i disseny industrial. A través de les cinc exposicions sobre el fet artesà dutes a terme, i d'altres activitats complementàries, es pretenia no sols mostrar una sèrie d'objectes, sinó donar importància al procés que intervé en la fabricació artesana d'una resposta. Consulteu l'Espai web del projecte.

A les places!

Projecte transversal impulsat per l'Ajuntament de Granollers en el qual participen diversos serveis municipals i una quinzena de col·lectius amb l'objectiu de potenciar l'espai públic com a "espai de cultura, de trobada i de creació", d'acord amb el Pla d'Acció Municipal 2011-2015. Dins l'àmbit dels centres cívics s'han realitzat dues accions: "I si fem una plaça", a la plaça ubicada al costat del Centre Cívic Nord, i "Retratats", gimcana fotogràfica organitzada a la plaça de Sant Miquel. Podeu consultar l'espai web del projecte a: wp.granollers.cat/alesplaces

"Per Nadal, qui res no canvia res no val"

És el lema que es va fer servir per emmarcar les activitats que van tenir lloc durant el període nadalenc del 2014. Per conscienciar als ciutadans sobre l'excessiu consumisme de les festes nadalenques, es van organitzar cinc mercats d'intercanvi, un a cada centre cívic, amb cinc temàtiques diferents: material de merceria, productes alimentaris sostenibles, roba, material infantil i sabers populars. Les persones podien portar els productes amb antelació a les dates dels intercanvis, i se'ls donaven una sèrie de punts que podien bescanviar per altres productes que necessitessin, el mateix dia dels intercanvis.

Música al barri


Es tracta d'un projecte d'aprenentatge musical en què un grup de nens i nenes, a través de la pràctica d'instruments de vent, i amb l'excusa de formar part d'un oncjunt instrumental, introdueixen hàbits nous de conducta, que en altres àmbits del seu entorn potser no desenvoluparien. El projecte va més enllà, doncs, del tema musical, ja que s'introdueixen altres elements de marcat caràcter comunitari, on la pràctica artística es converteix en el vehicle per implicar els joves en processos creatius i de participació ciutadana. També s'orienta, en definitiva, a aconseguir que els membres d'aquest conjunt musical de vent gaudeixin de la pràctica musical.