Recursos per conèixer el patrimoni i la memòria del bombardeig

Memòria coral del bombardeig de Granollers de 31 de maig de 1938. Vídeo creat per FRAU. Recerques visuals a partir de les noves entrevistes enregistrades a testimonis del bombardeig de Granollers de 31 de maig de 1938 per l’Arxiu de Granollers després de la crida «Contra l’oblit. Crida a la memòria del bombardeig», un projecte de l'Arxiu i Can Jonch. Centre de cultura per la pau.

El bombardeig de Granollers de 1938. El bombardeig de Granollers i les seves conseqüències a través de fotografies i imatges en moviment.

Memòries del bombardeig. Vídeo que recull fragments d’històries de vida. Records, sentiments i emocions de les persones que van viure el bombardeig de 31 de maig de 1938 explicades en primera persona.

Secció de Fonts Orals de l'Arxiu Municipal de Granollers. Hi trobareu les entrevistes personals amb persones que van viure la guerra civil i el bombardeig.

Tour virtual als refugis antiaeris de Granollers. Una eina que permet entrar i fer una passejada virtual pels refugis antiaeris de l’Ajuntament i la plaça Maluquer i Salvador.

Itinerari audioguiat pels espais bombardejats de Granollers. Per fer una passejada pels espais afectats pels bombardejos de 31 de maig de 1938 i de gener de 1939. Està disponible en català, castellà, francès i anglès i es pot descarregar al telèfon mòbil.

Documents dels bombardeigs de la Guerra Civil. Un recull de documents, cartes, imatges entorn del bombardeig de 31 de maig que trobareu a l’espai web de l’Arxiu municipal.

"Rutes de la memòria". Suplement de la revista Sàpiens (juliol 2021)