Granollers, vila oberta a la pau 2020

Commemoració del 82è aniversari del bombardeig de 31 de maig de 1938

+

El 31 de maig de 2020, Granollers commemora el 82è aniversari del bombardeig de la ciutat durant la Guerra Civil. Tal i com es fa des de 2008, les diverses activitats de memòria històrica i de foment de la pau s’agrupen en el programa «Granollers, vila oberta a la pau».

El d’enguany és un programa molt condicionat per la situació que estem vivint a causa de la pandèmia de la COVID-19. Per això, no es podran dur a terme les activitats tal i com es fa habitualment. Tot i això, no volem renunciar a commemorar el bombardeig i a homenatjar totes les víctimes que va causar, com tampoc a continuar difonent el patrimoni documental, gràfic, audiovisual i arquitectònic que tenim disponible per conèixer la història i la memòria d’aquest fet tràgic.

Per això, us proposem un programa d’activitats que en la seva majoria pugueu seguir des de casa, que es complementa amb alguna activitat presencial, que farem aplicant totes les mesures de seguretat necessàries per preservar la salut de tothom i amb aforament limitat.

Com sempre, entitats i equipaments de la ciutat s’han sumat a la commemoració, amb un seguit de propostes relacionades amb la memòria històrica i la cultura de pau. Exposicions del Museu i l’Arxiu, recomanacions de lectura i audiovisuals de les Biblioteques de Granollers o propostes de pel·lícules del Cinema Edison es troben entre les activitats que trobareu en el programa.

El programa d’actes que trobareu en aquesta web és un programa viu, que recull les propostes que a hores d’ara estan tancades, però que en els propers dies pot patir modificacions i ampliacions. El programa d’activitats s’allargarà fins al 9 de juny, Dia Internacional dels Arxius.

Programa 2020

Activitat escolar i familiar

Acte de record a les víctimes del bombardeig

Exposicions