Botigueja a Comerç Ral

Aquesta tardor el Servei Local de Català, l’Associació de Comerços Sota el Camí Ral i l’Ajuntament de Granollers posen en marxa l’activitat “Botigueja a Comerç Ral”

Es tracta d’una campanya lúdica per promoure el comerç de barri i l’ús de la llengua catalana, i consta de dues fases principals.

“Botigueja a Comerç Ral i mira què tinc!” es fa del 3 al 22 d’octubre. Consisteix en un joc de llengua amb un cartell diferent distribuït a cada establiment, que inclou un enigma de vocabulari relacionat amb un dels productes esmentats al vídeo. Els clients i participants han d’entrar a la botiga per respondre aquesta pregunta i emplenar una butlleta en paper. Poden guanyar diversos premis de l’Associació de Comerços Sota el Camí Ral. El sorteig dels guanyadors es farà el dia 28 d’octubre, a les 17.30 h, a l’establiment Quorum, al carrer de Roger de Flor, 29. El lliurament de premis es farà el divendres 4 de novembre, a les 17 h, a la plaça de les Hortes, on hi haurà diverses activitats lúdiques.

 

 

La primera etapa, “Botigueja a Comerç Ral i mira qui parla!”, s'ha fet de l’1 de setembre al 10 d’octubre de 2022. S'han difós, a les xarxes socials (#BotiguejaaComerçRal), prop de quaranta vídeos protagonitzats per botiguers, de diferents procedències i llengües maternes, on es presenten una petita selecció dels productes i serveis que ofereixen, entre els quals també hi ha la pràctica del català. Aquests vídeos s’han enregistrat durant el 2021 i el 2022 en les visites a les botigues fetes pel Servei Local de Català, que també els ha ofert els seus serveis d’assessorament lingüístic, formació i col·laboració al programa Voluntariat per la llengua.

Farmàcia Olivet

Òptiva Anna Gibert

Naturhouse

Forn de pa i pastisseria Delícies

Carnisseria-Xarcuteria Granollers

Joieria Camps

Espai Milnotes

Bar La Fusta

Selecciones Navarra

Perruqueria Núria Mateu

Peixos Paquita

Bar Les Hortes

Super Gran Botiga de Tots

Reparacions i Recanvis Sayol

Fruiteria Pepi

J&J Cosmètica i Perruqueria

Oller Decoració

La Magrana Vallesana

Iwa Dojo

Auto Reparacions Joan Vega

Quorum

Autoescola Liceu

Carnisseria-Cansaladeria Parera

Francisco Morales Planxa i Pintura

Assessoria Pérez Sardà

Lamp Àfrica

Mi Rincón Dulce

Editorial Alpina

Anytime Fitness

Open Blue Bugaderia Autoservei

Àrea de Gestió Granollers

Joieria Palau

Alexander Blanco Perruqueria

Jordi Muntal Leis Fotografia

Polleria R. Brunat

“Botigueja a Comerç Ral i mira què tinc!” es durà a terme del 3 al 22 d’octubre. Consistirà en un joc de llengua amb un cartell diferent distribuït a cada establiment, que inclourà un enigma de vocabulari relacionat amb un dels productes esmentats al vídeo. Els clients i participants hauran d’entrar a la botiga per respondre aquesta pregunta i emplenar una butlleta en paper. Podran guanyar diversos premis de l’Associació de Comerços Sota el Camí Ral. El sorteig dels guanyadors es farà el dia 28 d’octubre, a les 17.30 h, a l’establiment Quorum, al carrer de Roger de Flor, 29. El lliurament de premis es farà el divendres 4 de novembre, a les 17 h, a la plaça de les Hortes, on hi haurà diverses activitats lúdiques.

El Servei Local de Català, l’Associació de Comerços Sota el Camí Ral i l’Ajuntament de Granollers col·laboren per fomentar el comerç de proximitat i afavorir l’ús de la llengua catalana a la zona des de 2019, quan van dur-hi a terme el joc de llengua “Endevina-la!”.

Des de 2018 el Servei Local de Català de Granollers, del Consorci per a la Normalització Lingüística, desenvolupa a la ciutat un Pla Ofercat de foment de l’ús de la llengua catalana als comerços de la ciutat. L’activitat del Botigueja es va organitzar per primera vegada a el 2020 als establiments de l’Associació de Comerciants Congost.

Bases i vídeos: https://www.cpnl.cat/xarxa/cnlvallesoriental/botigueja-comercral/

#BotiguejaaComerçRal