Caminada per la Salut Mental 2019

+

El diumenge 13 d’octubre se celebrarà la 5a edició de la Caminada per la Salut Mental, una iniciativa que any rere any compta amb més participants. L’objectiu d’aquesta iniciativa és sensibilitzar a la població sobre aquesta problemàtica i trencar l’estigma que pateixen les persones amb problemes de salut mental. Segons l’Organització Mundial de la Salut, 1 de cada 4 persones patirà al llarg de la seva vida alguna d’aquestes patologies.

La caminada tindrà dos recorreguts, un de 8 km i un altre de 4, pensada per a famílies. La sortida es farà al parc de Torras Villà, a les 10 del matí.

Fins al 10 d’octubre es poden fer les inscripcions en línia en aquest enllaç. Les inscripcions també poden fer-se al parc el mateix dia de la caminada. Si les inscripcions es fan el mateix dia , el preu serà de 8 euros i de 5 euros pels menors de 12 anys.

Els primers 350 inscrits rebran una samarreta estampada amb el disseny seleccionat al concurs convocat la primavera passada, obra de Jaime Moroldo Lira i Endgork Moroldo Ramirez, de la Garriga . A l’arribada hi haurà botifarrada i castells inflables per als més petits es lliuraran els premis del concurs de cartells i de samarretes (13 h).

A més, enguany la caminada compta amb un padrí, el pilot de motociclisme granollerí Aleix Espargaró.

Empreses col·laboradores:

     

El Dia Mundial de la Salut Mental

El dia 10 d’octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental. La Taula de Salut Mental i Addiccions de Granollers, integrada per serveis municipals, centres de salut mental per a infants i joves, i adults; d’atenció primària, d’integració social, d’habitatge i associacions de persones amb problemes de salut mental i familiars, ha preparat un programa d’activitats encaminat a sensibilitzar la població de les dificultat de les persones amb algun trastorn mental, i a lluitar contra l’estigma i la discriminació en aquest àmbit. Es faran a Granollers, Llinars i la Garriga, fins el 8 de novembre, organitzades per una dotzena d'entitats.

Pla Local Antiestigma en Salut Mental

Des del març de 2017, Granollers disposa del Pla Local Antiestigma (PLA) que, impulsat per la Taula de Salut Mental i Addiccions, vol contribuir a canviar actituds i comportaments en relació amb les persones que pateixen un problema de salut mental, reduir els nivells de discriminació i millorar els indicadors d’inclusió social d'aquest col·lectiu.