Dia Internacional contra la violència vers les dones, 25 de novembre

La violència de gènere és la representació màxima de la desigualtat entre dones i homes.

L’Ajuntament de Granollers, com cada any, es suma als actes de commemoració del Dia Internacional contra la violència vers les DonesAmb l'eslògan "Com vull que m'estimis", conviden la ciutadania a repensar els models de relació de parella i, en especial, els que es donen actualment en les parelles adolescents i joves. Pretenen proposar formes de relació basades en la igualtat, el respecte, l'autonomia personal i el recolzament mutu.

L'acte central, que va tenir lloc a la Porxada es va iniciar amb la lectura d'un manifest a càrrec de les dones de la Taula d'Igualtat d'Oportunitats dona-home de Granollers.

Acte seguit l'alcalde, Josep Mayoral, va adreçar unes paraules al públic assistent encoratjant-los a continuar treballant per a l'eradicació d'aquesta xacra social que és la violència masclista. Un grup de joves de l'IES Celestí Bellera va realitzar una performance en què s'evidenciaven les diferències entre una relació basada en el control, l'abús i el domini masculí davant d'una relació de respecte mutu, d'estimació positiva i igualitària. L'acte va acabar amb l'habitual encesa d'espelmes al voltant d'un llaç lila amb la participació i col·laboració del públic assistent. Us passem l'enllaç per a què pogueu veure la performance. https://youtu.be/FCySUqHuBto

L'acte va comptar amb la participació d'uns 50 homes i unes 60 dones, la qual cosa evidencia la forta sensibilització envers aquest tema de la ciutadania de Granollers. 

Durant tot el dia, a més, el CIRD, amb col·laboració de la Taula d'Igualtat, va montar un estand informatiu sobre la situació actual de les dones, i amb dades estadístiques sobre com veu el jovent les relacions de parella,  però també amb indicadors per a reflexionar i revisar les nostres relacions de parella. 

Finalment, us passem el link del Video "Com vull que m'estimis" elaborat pel GAG, amb el grup del projecte Ekilibris, alumnat del Celestí Bellera i la col·laboració del GRA i el CIRD.  https://www.youtube.com/watch?v=g6jbQotcmSQ