Com puc col·laborar en cas d’emergència humanitària?

Fes donacions econòmiques (són més efectives que les ajudes en espècie)

Enviar materials a la zona afectada o en conflicte és poc efectiu: trigarà a arribar, implica despeses afegides i haver de gestionar permisos... Per això es demana prioritzar les donacions econòmiques a organitzacions especialitzades que estan presents a la zona. Així serà més eficient comprar tot allò que calgui als països propers, ja que es podrà detectar ràpidament quines són les necessitats, suposarà menys impacte ambiental i alhora ajudarà les economies locals.

Dona suport a les organitzacions internacionals sobre el terreny

Els organismes internacionals i les ONG actuen a les zones afectades i disposen de logística i personal per donar resposta als casos d’emergència. Informa’t de les organitzacions que hi ha sobre el terreny si vols fer una donació econòmica per ajudar la població local.

Col·labora en l’acollida de persones refugiades

Contacta amb el teu ajuntament o organitzacions locals especialitzades en asil i migracions per veure si tenen prevista l’acollida de refugiats i quina és la millor manera d’ajudar.

Ofereix-te com a voluntari/ària o activista o fes-te sòcia d’una ONG

Ciberactua per la pau

Fes visible els conflictes i les emergències a través de l’activisme digital.

Educa

Explica què està passant i difon un discurs en favor de la pau, de la solidaritat i de l’acollida de persones refugiades.

 

Més informació:

https://cooperaciocatalana.gencat.cat/

https://www.lafede.cat/

https://coordinadoraongd.org/