L'Ajuntament de Granollers aprova una declaració institucional de suport als refugiats

Tots els grups municipals del consistori donen suport al text en què l'Ajuntament es posa a disposició de les institucions competents per buscar solucions al drama humanitari i participarà activament en les iniciatives que sorgeixin

02 de Setembre 2015
+

GRANOLLERS, UNA CIUTAT D’ACOLLIDA EN UN PAÍS D’ACOLLIDA

Durant les darreres setmanes estem veient com milers de persones desplaçades que fugen de la guerra i de l’extrema pobresa, dels conflictes armats de Síria i d’altres països de la zona arriben a les fronteres d’Europa per cercar asil, en el que s’ha convertit en un drama humanitari que no sembla tenir fi.

La deixadesa i la inacció dels governs i de les institucions europees agreuja encara més la situació dels milers de famílies que fan un llarg camí per protegir les seves vides i buscar una nova oportunitat en un país d’Europa.

Davant d’aquesta situació, cal que els governs europeus i la UE es posin a treballar de manera immediata per proporcionar atenció a aquestes persones i evitar més vulneracions dels Drets Humans. 

La defensa dels Drets Humans és un deure de totes les institucions democràtiques. Els municipis tenen un clar compromís en la promoció i la garantia dels Drets Humans, treballant conjuntament administració i organitzacions de la societat civil.

Granollers és una ciutat d’acollida, implicada en la defensa dels Drets Humans, la solidaritat i la pau. Una ciutat que compta amb una ciutadania i unes institucions compromeses en la lluita contra les desigualtats i que de sempre s’ha mostrat solidària amb les persones que pateixen situacions difícils.

Per tot això:

- Expressem la nostra solidaritat amb totes les persones que han d’abandonar les seves llars de manera involuntària a causa de la guerra que es viu als seus països d’origen i denunciem les situacions d’abús que aquestes pateixen per part de màfies organitzades. 

- Instem els governs de la Unió Europea a actuar de manera immediata per donar resposta a les necessitats humanitàries de les persones que viuen aquesta tragèdia i a buscar una solució realista a més llarg termini per evitar situacions d’èxode.

- Reclamem especialment al govern de l’Estat Espanyol i a la Generalitat de Catalunya una posició oberta en defensa dels drets de les persones que pateixen els efectes d’una situació cruel i injusta.

- Ens posem a disposició de les institucions que compten amb les competències en aquesta matèria per buscar solucions conjuntes i oferir una solució al drama humanitari que estan vivint milers de persones desplaçades.

- En aquest sentit, Granollers com a ciutat d’acollida impulsarà i participarà activament i solidàriament conjuntament en les iniciatives que sorgeixin de la societat civil, del municipalisme i de les diverses institucions. 

Granollers, 1 de setembre de 2015